Csirke Luca Kata (2023) A húsipari termékek csomagolásának szerepe a marketingben és a fogyasztói élményben, fenntarthatósági szempontokkal kiegészítve. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Csirke_Luca_Kata_K4HQ17.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Bírálat_Külső_Csirke_Luca_Kata.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (119kB) |
|
PDF
Bírálat_belső_Csirke Luca Kata.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (221kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat a hústermékek csomagolásának a marketingre és a fogyasztói tapasztalatokra gyakorolt hatását vizsgálja, különös tekintettel a fenntarthatóságra. A csomagolás szerepe a termék megőrzésében kiemelkedő, de a termékek piaci pozicionálásában és imázsának kialakításában is alapvető eszköz. Marketing szempontból a csomagolás vonzza a fogyasztókat, és közvetíti a márka értékét. A csomagolás dizájnja, a felhasznált anyagok és a csomagoláson található üzenetek mind hatással vannak a fogyasztók döntéseire, és befolyásolhatják őket a vásárlás irányába. A fenntartható gyakorlatok beépítése a csomagolás tervezésébe nemcsak a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettséget mutatja, hanem a márkának is előnyt biztosít a versenytársakkal szemben.A dolgozat célja, hogy részletesen elemezze a húskészítmények csomagolásának szerepét a marketing és a fogyasztói élmény szempontjából, figyelembe véve a kapcsolódó fenntarthatósági kérdéseket is. A fenntarthatóságra való összpontosítással nemcsak az iparági gyakorlatok javulnak, hanem a fogyasztók társadalmi és környezeti felelősségének növekvő tudatosságát is tükrözi.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | csomagolás, fenntarthatóság, fogyasztói preferenciák, innováció, marketing |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 22. 10:37 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 22. 10:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |