Olasz sajtok fogyasztása az országeredet-imázs tükrében

Szántó Kitti (2023) Olasz sajtok fogyasztása az országeredet-imázs tükrében. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szántó Kitti_MKQX4B_Szakdolgozat.pdf] PDF
Szántó Kitti_MKQX4B_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szántó Kitti_MKQX4B_Kvantitatív kutatás.zip] Archive (ZIP)
Szántó Kitti_MKQX4B_Kvantitatív kutatás.zip
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (94kB)
[thumbnail of bírálat_Szántó Kitti.pdf] PDF
bírálat_Szántó Kitti.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (68kB)
[thumbnail of Szántó Kiti.pdf] PDF
Szántó Kiti.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (241kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom középpontjában az olasz sajtok közül a mozzarella, a mascarpone, a Parmigiano Reggiano, a ricotta és a Grana Padano vásárlási szokásai állnak, valamint a fogyasztók megítélése, egyéb termékjellemzők és az országimázs alapján. Mivel ezek közül három sajt, pontosabban a gorgonzola, a Parmigiano Reggiano és a Grana Padano oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkezik (O.E.M.), ezért fontosnak tartom ezeknek a jelöléseknek a bemutatását, és hatásukat a vásárlási döntés szempontjából. Dolgozatomban részletesen ismertetem kutatásom elemi fogalmait, mint például a fogyasztói magatartást, az országimázst, az országeredet-imázst és a fagyasztói etnocentrizmust. Kutatásaim elvégzése után javaslatokat teszek, az olasz sajtok népszerűsítése érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: etnocentrizmus, élelmiszerfogyasztás, Olaszország, országimázs, termékmarketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 22. 10:33
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 22. 10:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet