MBH Bank Nyrt. üzleti modellje

Barát Zita (2023) MBH Bank Nyrt. üzleti modellje. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat_Barát Zita (1).pdf] PDF
Záródolgozat_Barát Zita (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. December 11..

Download (460kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Barát zita.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Barát zita.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (161kB)
[thumbnail of Záródolgozat összefoglalás_Barát Zita.pdf] PDF
Záródolgozat összefoglalás_Barát Zita.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. December 11..

Download (124kB)
[thumbnail of Bírálat_Barát Zita.pdf] PDF
Bírálat_Barát Zita.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (413kB)
[thumbnail of Barát Zita -FOSZK- 2023.pdf] PDF
Barát Zita -FOSZK- 2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (141kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom témája az MBH Bank Nyrt üzleti modellje. A vállalat stratégiájának felépítése nagyban függ a vállalkozás által meghatározott üzleti modelltől. Az üzleti modell összeállítása során, azon szempontokat alkalmaztam és vizsgáltam, amit a szakirodalom során megismertem. Az üzleti modell felépítése során segítségemre votl a bank által kiadott fenntarthatósági jelentések és a vállalkozás weboldala. A bankok minden üzleti évet követően fenntarthatósági jelentést adnak ki. A jelentésből kiderül a bankok üzleti évének pénzügyi eredménye, az üzleti működése, a társaság irányítása és a bank saját működése, dolgozatom a 2022-es fenntarthatósági jelentést mutattam be. 2023. áprilisában a Takarékbank olvadt be az MKB Bankba, és ezt követően közösen 2023. májusától MBH Bankként működnek együtt, így Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre. Az MBH Bank Nyrt. stratégiája három részre van osztva és ezt a felépítést követi a bankcsoport többi tagja is. A bankok összeolvadását követően látható, hogy a létrejött új bank nem állt meg és nem elégedett meg azzal, hogy a meglévő ügyfeleit kielégítse. A folyamatos fejlődési vágy tükröződik a fenntarthatósági jelentésből, mind a vállalkozás fenntarthatóságát mind a munkavállalók kompetenciáját vizsgálva. A bankok összeolvadását követően látható, hogy a létrejött új bank nem állt meg és nem elégedett meg azzal, hogy a meglévő ügyfeleit kielégítse. A folyamatos fejlődési vágy tükröződik a fenntarthatósági jelentésből, mind a vállalkozás fenntarthatóságát mind a munkavállalók kompetenciáját vizsgálva. Úgy gondolom, hogy a folyamatos digitalizációs fejlődés mellett a vállalkozás megfelelő bizalmi faktort fog kiépíteni az új ügyfelekkel kapcsolatban. Ezt úgy értem, hogy egyes fejlesztések sokkal közelebb fognak állni a fiatalabb generációhoz, míg egyes fejlesztések sokkal közelebb fognak állni az idősebb korosztályhoz. Ennek megfelelően a célpiacot szétosztva folyamatos fejlesztések érhetőek el. Ezen kívül a fejlődési vágyát nem csak a meglévő termékkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban szeretné megvalósítani, hanem a piacon újításokat, további termékeket tervez bevezetni. Ezt a fejlődési vágyat tükrözik a szakmai gyakorlatom során megismert munkafolyamatok, termékek és szolgáltatások.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Judit Wirth-Antal
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bank, fenntarthatóság, fúzió(k), gazdaság, üzleti modellek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 17:51
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 17:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet