A controlling rendszerének és a controlleri szerepek változásának elemzése az Eurasia Logistics Kft-nél

Baumann Noémi (2023) A controlling rendszerének és a controlleri szerepek változásának elemzése az Eurasia Logistics Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Baumann_Noémi_NQSOV6.pdf] PDF
Baumann_Noémi_NQSOV6.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. November 30..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Baumann_Noémi_NQSOV6.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Baumann_Noémi_NQSOV6.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (393kB)
[thumbnail of BA_O_Baumann_Noémi.pdf] PDF
BA_O_Baumann_Noémi.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. November 30..

Download (205kB)
[thumbnail of Baumann Noémi.pdf] PDF
Baumann Noémi.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (240kB)
[thumbnail of BA_B_BAUMANN_NOÉMI.pdf] PDF
BA_B_BAUMANN_NOÉMI.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom aktualitását a címben rejlő változás szó rövid magyarázatával lehetne legjobban prezentálni. Napjainkban minden gazdasági szereplőnek lépést kell tartania a dinamikusan változó környezettel, digitalizációval, ha nem akar lemaradni, versenyhátrányba kerülni. A kihívás valójában nem is magában a változásban rejlik, hanem annak ütemében, mely a katonai szakzsargonból átvett VUCA mozaikszóval szemléltethető leginkább, azaz (Volatile) gyorsan változó, (Uncertain) bizonytalan, (Complex) bonyolult, (Ambiguous) kétértelmű. Mindemellett a globalizációnak, digitális fejlődésnek, az IoT (Internet of Things) eszközöknek, technikáknak köszönhetően óriási mennyiségű információ, adat (Big Data) áll rendelkezésre. Annak érdekében, hogy a vezetők ebben a „zűrzavarosnak” tűnő, bizonytalan, rohamosan változó világban megfelelő, jó döntéseket tudjanak hozni úgy gondolom kulcsszerepe van a controllingnak, controllereknek, akiknek az adatok tengerében akár nagyon rövid időben belül is elő kell tudni állítani a döntések meghozatalához a megfelelő minőségű adatokat.A témaválasztása során célom volt, hogy a munkahelyem számára is értéket tudjak teremteni. Az Eurasia Logistics Kft., ahol 2010 óta dolgozom, kiemelten fontosnak tartja a munkavállalói szakmai kompetenciái fejlesztését, ezért különböző támogatásokkal ösztönzi a tanulni, fejlődni vágyókat. Jelenlegi tanulmányaimhoz bátorítást, szakmai és anyagi támogatást is nyújtott a vállalat, és bízom benne, hogy szakdolgozatomban megfogalmazott javaslatokkal, fejlesztési ötletekkel én is hozzá tudok járulni a vállalat további sikereihez, fejlődéséhez.Szakdolgozatom célja tehát az Eurasia Logistics Kft. controlling gyakorlatának értékelése, felhasználva a szakirodalmi ismereteket, valamint a témához kapcsolódó kutatómunkákat az összehasonlítás módszerével. A primer és szekunder kutatások segítségével azonosítom a fejlesztendő területeket, javaslatokat fogalmazok meg a társaság jövőbeni fejlődésének érdekében, bízva abban, hogy a munkám hasznos információkkal szolgálhat nem csak az Eurasia Logistics Kft. controlling osztályának, hanem az üzleti területek vezetőinek is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kresalek Péter
Belső
Mestertanár; Számvitel Tanszék; PSZK
Kristóf Ibolya
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: controller, controlling, controllingrendszer, digitalizáció, Eurasia Logistics Kft., operatív controlling
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 17:50
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 17:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet