Deák Ágota (2023) A gasztrofesztiválok turizmusfejlesztő hatása Tokaj-Hegyalja gazdasági fejlesztésében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat (2).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
DEÁK_ÁGOTA_OPPONENSI.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (256kB) |
|
PDF
DEÁK ÁGOTA.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (158kB) |
Absztrakt (kivonat)
A gasztrofesztiválok nagy mértékben hozzájárulnak a turizmusgazdaság élénkítéséhez az ország egész területén, hiszen ezen rendezvények tekintetében kiküszöbölhető a szezonalitás kérdése, ami olykor problémákat tud okozni a turizmus egyéb területein. Gazdaságilag is nagy mértékben hozzájárulnak a turizmusgazdasághoz, hiszen olyan értelmiségi emberek látogatnak el általában ezen rendezvényekre, akiknek magas a költési hajlandóságuk. Dolgozatomban Tokaj-Hegyalja területén vizsgáltam meg azt, hogy a gasztrofesztiválok segítek -e a turizmusfejlesztését.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fesztiválturizmus, gasztronómia, gasztroturizmus, Tokaj-Hegyalja, turizmusfejlesztés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:07 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |