A "mindenmentes" vendéglátó egységek, mint turisztikai vonzerő

Kiss Fanni Mária (2023) A "mindenmentes" vendéglátó egységek, mint turisztikai vonzerő. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Kiss Fanni Mária.pdf] PDF
Szakdolgozat_Kiss Fanni Mária.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of KFM Szakdolgozat értékelő Bsc GE.pdf] PDF
KFM Szakdolgozat értékelő Bsc GE.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (273kB)
[thumbnail of Kiss Fanni Mária_opponens_Sándor Hajnalka.pdf] PDF
Kiss Fanni Mária_opponens_Sándor Hajnalka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Témám kiválasztásánál az egyetemi specializációmon (Turizmusfejlesztés éstérségmenedzsment) és érdeklődési körömön kívül figyelembe vettem azt is, hogy minélmélyrehatóbban tudjam végezni kutatásomat. A vállalkozás, melyet vizsgálni fogokdolgozatomban ez ért lett a herBar Budapest, jelenlegi munkahelyem. 2021 nyara óta tüzetesenmegismerhettem a vendéglátó egység működtetését a vendégek kiszolgálásától kezdveegészen a különböző marketing tevékenységek lebonyolításáig . Ezen tudásomat hasznosítvaszeretnék egy olyan dolgozatot létrehozni, mely részletesen kielemzi a herBar, mintfenntartható, egészséges életmódot hirdető , ételintoleranciával foglalkozó vendéglátóegység et és Budapest város marketingjének kapcsolatát, valamint együttes dinamikáját vagyannak hiányát.A kutatásom témáját azért tartom rendkívül relevánsnak, hiszen az ételintolerancia azegyik legelterjedtebb betegségnek számít napjainkban. Statisztikai adatok azt mutatják, hogyaz újonnan diagnosztizált emberek száma évről évre egyre csak nő. Dolgozatom célja alátámasztani vagy megcáfolni azt azállítást, miszerint a speciális étrendeket is kielégítő (egészséges), fenntartható vendéglátóipariegységek számottevően növelik Budapes t vonzerőjét , mint turisztikai desztináció.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ételallergia, ételérzékenység, marketing, országimázs, településmarketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:07
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet