Trojkóné Bohár Szilvia (2023) A magyar tradicionális és megújuló konyha kínálata, elemzése különböző vendéglátó egységekben Tradicionális ételek kínálata az adott régió vendéglátó üzleteiben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat közgazdásztanári.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Közgazdásztanár MA bírálati lap_Trojkóné Bohár Szilvia.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (336kB) |
|
PDF
Trojkóné Bohár Szilvia KT PAM.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (330kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az elemzés célja a magyar tradicionális és megújuló konyha kínálatának mélyreható vizsgálata, különös tekintettel a különböző vendéglátó egységekben elérhető tradicionális ételekre. A kutatás során a régiók specifikus vendéglátó üzleteiben végzett mélyinterjúk révén feltérképezzük a hagyományos ételek változatosságát és azok helyét a modern gasztronómiai trendekkel ötvözött kínálatban. Az eredmények a magyar kulináris örökség és az innováció dinamikus egyensúlyát hivatottak bemutatni, kiemelve a vendéglátóhelyek alkalmazkodóképességét és kreativitását a hagyományok és újítások összehangolásában.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | ágazati sajátosság(ok), étlap elemzés, gasztronómia, helyi termék, megújuló konyha |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:07 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |