Fenntarthatósági megoldások elemzése az éttermi vendéglátásban

Bakos Bernadett (2023) Fenntarthatósági megoldások elemzése az éttermi vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bakos Bernadett_R1RHT9.pdf] PDF
Bakos Bernadett_R1RHT9.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of 231222_BakosBernadett_DJ.pdf] PDF
231222_BakosBernadett_DJ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (237kB)
[thumbnail of Bakos Bernadett opponens Kóródi Márta.pdf] PDF
Bakos Bernadett opponens Kóródi Márta.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (236kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjaink rohanó világában a fogyasztás és ezáltal az emberek ételvitele is egyre fenntarthatatlanabbá válik. Nemcsak a túlfogyasztás fenyeget, hanem a társadalom és a gazdaság kényes egyensúlya is meginog. Hosszútávon a jelen társadalom fogyasztási szokásai nem tarthatóak. Veszélybe kerül az embert körülvevő ökoszisztéma, az a természeti környezet, mely a gazdaság és a társadalom működéséhez szükséges alapvető erőforrásokat biztosítja. Számos gazdasági szektor hatalmas méretű károkat és súlyos veszteségeket okoz működése során. Különösen igaz ez azon szektorokra, melyek a fogyasztó speciális igényeit szeretnék kielégíteni. A veszteségek elkerülése érdekében fel kell lépni a fenntarthatatlan és káros gazdasági tevékenységek és fogyasztási szokások ellen. Mindezen szempontok már számos kezdeményezés és nemzetközi összefogás keretében megvalósulni látszanak. Az Európai Unió is célkitűzései közé vette a fenntarthatóság fontosságának hangsúlyozását, mind gazdaság, mind társadalmi, mind pedig a környezeti aspektusait szemlélve. Szerencsére egyre bővül azon társadalmi rétegek száma, akik felismerik a sürgető változtatás fontosságát és nyitottak az újdonságokra is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, helyi termék, komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:05
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet