Bakos Bernadett (2023) Fenntarthatósági megoldások elemzése az éttermi vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Bakos Bernadett_R1RHT9.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
231222_BakosBernadett_DJ.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (237kB) |
|
PDF
Bakos Bernadett opponens Kóródi Márta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (236kB) |
Absztrakt (kivonat)
Napjaink rohanó világában a fogyasztás és ezáltal az emberek ételvitele is egyre fenntarthatatlanabbá válik. Nemcsak a túlfogyasztás fenyeget, hanem a társadalom és a gazdaság kényes egyensúlya is meginog. Hosszútávon a jelen társadalom fogyasztási szokásai nem tarthatóak. Veszélybe kerül az embert körülvevő ökoszisztéma, az a természeti környezet, mely a gazdaság és a társadalom működéséhez szükséges alapvető erőforrásokat biztosítja. Számos gazdasági szektor hatalmas méretű károkat és súlyos veszteségeket okoz működése során. Különösen igaz ez azon szektorokra, melyek a fogyasztó speciális igényeit szeretnék kielégíteni. A veszteségek elkerülése érdekében fel kell lépni a fenntarthatatlan és káros gazdasági tevékenységek és fogyasztási szokások ellen. Mindezen szempontok már számos kezdeményezés és nemzetközi összefogás keretében megvalósulni látszanak. Az Európai Unió is célkitűzései közé vette a fenntarthatóság fontosságának hangsúlyozását, mind gazdaság, mind társadalmi, mind pedig a környezeti aspektusait szemlélve. Szerencsére egyre bővül azon társadalmi rétegek száma, akik felismerik a sürgető változtatás fontosságát és nyitottak az újdonságokra is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, helyi termék, komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:05 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |