Csupor János (2023) Az Osztrák-Magyar Monarchia cukrászatának hagyatéka a 21. században. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Csupor János_Y3OMJ2.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Csupor János.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
|
PDF
Csupor János.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (326kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom rövid áttekintéssel indul a cukrászat európai, majd magyarországi történetéről, fókuszban az Osztrák-Magyar Monarchia idejével, majd három patinás cukrászdát mutatok be részletesen: a Gerbeaud-t, az Augusztot és a Ruszwurmot. Ezután a kutatás következik: először egy kvalitatív rész, melyben a Gerbeaud-val és az Auguszttal készített interjút mutatom be, ezt egy kvalitatív kutatás követi, mely a fogyasztók cukrászdába járási preferenciáira, cukrászsüteményekkel és cukrászdákkal kapcsolatos véleményére összpontosít. Végül összevetem az interjúkon elhangzottakat a kérdőíves kutatás eredményeivel.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, cukrászipar, cukrászsütemények, monarchia, tradicionális |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:05 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |