Az Osztrák-Magyar Monarchia cukrászatának hagyatéka a 21. században

Csupor János (2023) Az Osztrák-Magyar Monarchia cukrászatának hagyatéka a 21. században. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csupor János_Y3OMJ2.pdf] PDF
Csupor János_Y3OMJ2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Csupor János.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Csupor János.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)
[thumbnail of Csupor János.pdf] PDF
Csupor János.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (326kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom rövid áttekintéssel indul a cukrászat európai, majd magyarországi történetéről, fókuszban az Osztrák-Magyar Monarchia idejével, majd három patinás cukrászdát mutatok be részletesen: a Gerbeaud-t, az Augusztot és a Ruszwurmot. Ezután a kutatás következik: először egy kvalitatív rész, melyben a Gerbeaud-val és az Auguszttal készített interjút mutatom be, ezt egy kvalitatív kutatás követi, mely a fogyasztók cukrászdába járási preferenciáira, cukrászsüteményekkel és cukrászdákkal kapcsolatos véleményére összpontosít. Végül összevetem az interjúkon elhangzottakat a kérdőíves kutatás eredményeivel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, cukrászipar, cukrászsütemények, monarchia, tradicionális
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:05
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet