Kókay Mercédesz Alexandra (2023) Az édes kísértés nyomában, avagy a csokoládé sokszínűsége. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat Kókay Mercédesz Alexandra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Kókai Mercedesz Alexandra PR11W1.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (257kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Kókay Mercédesz.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
Absztrakt (kivonat)
A csokoládé régóta az emberiség egyik kedvelt élvezeti cikke. Az évszázadok során a csokoládé fogyasztása és előállítása fontos részévé vált kultúránknak és gazdaságunknak. Ezen szakdolgozat célja, hogy átfogó betekintést nyújtson a csokoládé történetébe, előállításába, valamint egészségügyi és társadalmi hatásaiba.A dolgozat során részletesen vizsgálom a csokoládékészítés folyamatát, beleértve a kakaóbab termesztését és feldolgozását, valamint a csokoládégyártást is. A gasztronómiai alkalmazások kiemelt szerepet kapnak kutatásomban, bemutatom a csokoládé sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és azokat a módszereket, amelyekkel a csokoládé ízvilágát érvényesíthetjük.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, fenntartható fogyasztás, fogyasztói igények, gasztronómia, gasztrotörténet |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |