A Propeller Bar & Café SWOT és PEST analízise

Kangas Krisztofer (2023) A Propeller Bar & Café SWOT és PEST analízise. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Propeller Bar  Café SWOT és PEST elemzése - Kangas Krisztofer.pdf] PDF
Propeller Bar Café SWOT és PEST elemzése - Kangas Krisztofer.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of FOSZK_bírálati lap_KangasK.pdf] PDF
FOSZK_bírálati lap_KangasK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (323kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom által feldolgozott téma fókusza a szakmai gyakorlat eltöltésének helyszínének elemzése a SWOT és PEST analízis használatával. Elsőként a szakirodalom áttekintésén keresztül, felvázoltam a vendéglátó egység elemzéséhez szükséges módszerek tudományos hátterét, a téma szakértőinek munkássága felhasználásával. Ezek az alapvető tudományos művek áttekintése után, bemutatásra kerül az üzlet környezetének jellemzői, története és lakossága. Ezt követi magának az ikonikus Propeller Bar & Cafénak a bemutatása. Miután mindez felvázolásra került, megkezdődik a vendéglátó egység szakmai analízise. Itt használatba kerül a turizmus-marketing elméletekben tanult SWOT analízis. Ezt követi a PEST elemzés, ami a SWOT-ban megtudott információkat tökéletes harmóniában kiegészíti, és így végül tiszta képet kapunk az üzlet erősségeiről, hátrányairól, környezetéről és jövőbeli lehetőségeiről. Az eredmények összegzése által javaslatokat alakítottam ki az üzlet jövőbeli potenciális fejlesztéseivel kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, business marketing, SWOT-elemzés, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:04
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet