Kangas Krisztofer (2023) A Propeller Bar & Café SWOT és PEST analízise. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Propeller Bar Café SWOT és PEST elemzése - Kangas Krisztofer.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
FOSZK_bírálati lap_KangasK.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (323kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom által feldolgozott téma fókusza a szakmai gyakorlat eltöltésének helyszínének elemzése a SWOT és PEST analízis használatával. Elsőként a szakirodalom áttekintésén keresztül, felvázoltam a vendéglátó egység elemzéséhez szükséges módszerek tudományos hátterét, a téma szakértőinek munkássága felhasználásával. Ezek az alapvető tudományos művek áttekintése után, bemutatásra kerül az üzlet környezetének jellemzői, története és lakossága. Ezt követi magának az ikonikus Propeller Bar & Cafénak a bemutatása. Miután mindez felvázolásra került, megkezdődik a vendéglátó egység szakmai analízise. Itt használatba kerül a turizmus-marketing elméletekben tanult SWOT analízis. Ezt követi a PEST elemzés, ami a SWOT-ban megtudott információkat tökéletes harmóniában kiegészíti, és így végül tiszta képet kapunk az üzlet erősségeiről, hátrányairól, környezetéről és jövőbeli lehetőségeiről. Az eredmények összegzése által javaslatokat alakítottam ki az üzlet jövőbeli potenciális fejlesztéseivel kapcsolatban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, business marketing, SWOT-elemzés, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |