Az Aldi Magyarország lehetőségei az áru összekészítési útvonalának megtervezésében, a folyamat gyorsításában és hibalehetőségek csökkentésében a hűtőház raktárterületen.

Molnár Dávid Krisztofer (2023) Az Aldi Magyarország lehetőségei az áru összekészítési útvonalának megtervezésében, a folyamat gyorsításában és hibalehetőségek csökkentésében a hűtőház raktárterületen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár Dávid Krisztofer - NVX3C9 - szakdolgozat.docx.pdf] PDF
Molnár Dávid Krisztofer - NVX3C9 - szakdolgozat.docx.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. November 20..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (54kB)
[thumbnail of BA KM magyar bírálati lap BELSŐ DR Molnár Dávid Krisztofer.pdf] PDF
BA KM magyar bírálati lap BELSŐ DR Molnár Dávid Krisztofer.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (308kB)
[thumbnail of BA KM magyar bírálati lap KÜLSŐ RT Molnár Dávid Krisztofer.pdf] PDF
BA KM magyar bírálati lap KÜLSŐ RT Molnár Dávid Krisztofer.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (302kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban az Aldi Magyarország hűtőházának kapacitás és hatékonyság növelési lehetőségeit vizsgálom és teszek javaslatokat ezek megoldására, hogy a vállalat jobban tudjon alkalmazkodni az igényekhez és piaci viszonyokhoz. Az alábbi kérdéseket kutatom a témában: - Milyen lehetőségei vannak az Aldi Magyarországnak az áru összekészítési útvonalának megtervezésében, a folyamat gyorsításában és hibalehetőség csökkentésében a hűtőház raktárterületen? - Hogyan tudja a leghatékonyabban az Aldi Magyarország összehangolni a raktári folyamatait a hűtőház raktárrészlegén? - Milyen lehetőségei vannak az Aldi Magyarországnak az áru összekészítés kapacitásának növelésében a hűtőház raktárterületen? A szakirodalmi kutatás után a kérdésekre választ adó céges adatokat elemzem különféle módszerekkel, majd ezen adatokra a megoldási javaslatokat egyeztetem egy interjú során a cég egyik csoportvezetőjével és értékeljük ki azokat. A kutatás során fény derül arra, hogy összességében a raktárat érintő folyamatok megfelelően és hatékonyan mennek végbe, de ezek finomítására, áttervezésére időnként szükség van a körülmények és ráható tényezők változása miatt. Az áru összekészítési útvonalat a termékek fogyása alapján kell megtervezni és úgy kialakítani, hogy a megfelelő helyen érjen véget az üresjáratok elkerülése érdekében. A a magasabb kapacitás elérése érdekében növelni kell a komissiózási pozíciók számát, a raktári folyamatok összehangolásához pedig elsősorban szét kell választani azokat, hogy egymás akadályozása nélkül tudjanak zajlani. Későbbi kutatások irányulhatnak az Aldi Logisztikai raktárjának más területeire vagy a hűtőházat érintő más folyamatok hatékonyság növelésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Dobó Róbert
Belső
egyetemi adjunktus; Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszeripar, kiskereskedelem, komissió, logisztika, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:04
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet