Molnár Dávid Krisztofer (2023) Az Aldi Magyarország lehetőségei az áru összekészítési útvonalának megtervezésében, a folyamat gyorsításában és hibalehetőségek csökkentésében a hűtőház raktárterületen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár Dávid Krisztofer - NVX3C9 - szakdolgozat.docx.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. November 20.. Download (2MB) |
|
PDF
Titkosítási kérelem.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (54kB) |
|
PDF
BA KM magyar bírálati lap BELSŐ DR Molnár Dávid Krisztofer.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (308kB) |
|
PDF
BA KM magyar bírálati lap KÜLSŐ RT Molnár Dávid Krisztofer.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (302kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban az Aldi Magyarország hűtőházának kapacitás és hatékonyság növelési lehetőségeit vizsgálom és teszek javaslatokat ezek megoldására, hogy a vállalat jobban tudjon alkalmazkodni az igényekhez és piaci viszonyokhoz. Az alábbi kérdéseket kutatom a témában: - Milyen lehetőségei vannak az Aldi Magyarországnak az áru összekészítési útvonalának megtervezésében, a folyamat gyorsításában és hibalehetőség csökkentésében a hűtőház raktárterületen? - Hogyan tudja a leghatékonyabban az Aldi Magyarország összehangolni a raktári folyamatait a hűtőház raktárrészlegén? - Milyen lehetőségei vannak az Aldi Magyarországnak az áru összekészítés kapacitásának növelésében a hűtőház raktárterületen? A szakirodalmi kutatás után a kérdésekre választ adó céges adatokat elemzem különféle módszerekkel, majd ezen adatokra a megoldási javaslatokat egyeztetem egy interjú során a cég egyik csoportvezetőjével és értékeljük ki azokat. A kutatás során fény derül arra, hogy összességében a raktárat érintő folyamatok megfelelően és hatékonyan mennek végbe, de ezek finomítására, áttervezésére időnként szükség van a körülmények és ráható tényezők változása miatt. Az áru összekészítési útvonalat a termékek fogyása alapján kell megtervezni és úgy kialakítani, hogy a megfelelő helyen érjen véget az üresjáratok elkerülése érdekében. A a magasabb kapacitás elérése érdekében növelni kell a komissiózási pozíciók számát, a raktári folyamatok összehangolásához pedig elsősorban szét kell választani azokat, hogy egymás akadályozása nélkül tudjanak zajlani. Későbbi kutatások irányulhatnak az Aldi Logisztikai raktárjának más területeire vagy a hűtőházat érintő más folyamatok hatékonyság növelésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszeripar, kiskereskedelem, komissió, logisztika, raktározás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |