Fuvarozás gyakorlata a Waberer's International Nyrt. vonatkozásában

Kriger Klaudia Kitti (2023) Fuvarozás gyakorlata a Waberer's International Nyrt. vonatkozásában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kriger Kitti Záródolgozat.pdf] PDF
Kriger Kitti Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. November 16..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (548kB)
[thumbnail of Krieger Klaudia Kitti KM FOSZK bírálati lap.pdf] PDF
Krieger Klaudia Kitti KM FOSZK bírálati lap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (234kB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkámban a fuvarozás folyamatát és az ügyfélreferensek munkáját mutattam be a Waberer’s International Nyrt. vonatkozásában. Röviden ismertettem a céget és a tevékenységeit, valamint a fuvarozási osztály felépítését. Szó volt a logisztikai folyamatokról, amik a szállítás során szükségesek számunkra, valamint a kialakult versenyhelyzetről a fuvarozókért és a logisztikai szolgáltatókért. Ezután általánosságban a fuvarozást és annak fogalmát fejtettem ki ezen belül szó volt a kombinált fuvarozásról, hiszen a Waberer’s is szívesen alkalmaz intermodális szállítást, továbbá a járatfajtákról és járat tervezésről, az FTL és LTL szállítási módról, az export és import fuvarozás meghatározásáról, a szállítmányozás és a fuvarozás közötti különbségről és a fogalmairól. A projektmunkám egyik kiemelt része a közúti fuvarozás, ugyanis a Waberer’s nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozik ennek okán szó volt a közúti fuvarozás céljáról, előnyeiről és hátrányairól, a gépkocsivezetőkre vonatkozó szabályokról az AETR megállapodásról a sofőrökre vonatkozó vezetési és pihenési időről, emellett a tachográf kötelező használatáról, a nehézgépjárművek fajtájáról, illetve felsoroltam a közúti áru továbbítási szerződések típusait. Ismertettem a fuvarozás folyamatát a rendelés feldolgozástól egészen a számlázásig, majd a fontosabb dokumentumokkal folytattam, mint CMR fuvarlevél részletei kiállítása és szabályai, valamint a veszélyes anyagok közúton való szállítása, az ADR szabályairól emellett a vámkezelésről a TIR szabályairól, mindemellett az MRN szám és a GMR fontosságára is kitértem.A szakmai gyakorlatom során SAP rendszerben kellett megbízásokat rögzítenem és egyéb feladatokat végeznem. Az SAP rendszerben való szállítás tervezés menetének lépéseit saját ábráknak a segítségével illusztráltam, illetve a KPI készítése során is az SAP rendszer egyik felületét alkalmaztam, amit szintén ábrákkal szemléltetek. A nyomkövetés fontosságát és részleteit taglaltam és a nyomkövetésre használt különböző online felületek alkalmazására is kitértem. Key account operatori gyakornokként a kiemelt ügyfelekre irányultak a feladataim, így a Waberer’s kiemelt ügyfelei és a Key account operátori munkakör úgyszintén a dolgozatom egyik jelentős része.Céges logisztikai kontrolling adatokat használtam fel arra, hogy bemutassam a Waberer’s fuvarozási részlegének teljesítményeit és költségeit.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Domboróczky Zoltán
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: ADR, árufuvarozás, KPI, logisztika, SAP
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:03
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet