Gluténmentes étkezés a hazai fogyasztók szemszögéből, a Bonita Bisztró példáján keresztül

Orodán Éva (2023) Gluténmentes étkezés a hazai fogyasztók szemszögéből, a Bonita Bisztró példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Gluténmentes étkezés a hazai fogyasztók szemszögéből, a Bonita Bisztró példáján keresztül-Orodán Éva 2023.pdf] PDF
Gluténmentes étkezés a hazai fogyasztók szemszögéből, a Bonita Bisztró példáján keresztül-Orodán Éva 2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (933kB)
[thumbnail of FOSZK_bírálati lap_Orodán Éva.pdf] PDF
FOSZK_bírálati lap_Orodán Éva.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (182kB)

Absztrakt (kivonat)

A gluténérzékenységet mutatom be a projekt munkámmal. Kutatásommal pedig a gluténérzékeny emberek vásárlási és étterembe járási szokásaikat vizsgálom.Projekt munkámmal azt szeretném vizsgálni, hogy a gluténérzékeny embereknek mennyivel másabbak az étterembe járási szokásaik, mennyivel nehezebben tudnak elmenni egy vendéglátó egységbe. Vizsgálatom rávilágít arra, hogy a gluténérzékenyek milyen nagy nehézségekkel szembesülnek, amikor megpróbálják élvezni a vendéglátóipari szolgáltatásokat, mivel mind a vendéglátóiparban, mind a turizmusban nincs kellő felkészültség a gluténérzékeny vendégek fogadására. Hányszor ütköznek abba a problémába, hogy az étlapon gluténmentes megjegyzés van feltüntetve, közben mégis panaszokkal küzdenek, miután jóízűen megették az adott ételt, mivel nem törődnek a keresztszennyeződésekkel. Kutatásomban vizsgálom a vásárlási szokásokat is, hiszen úgy gondolom, hogy itt is hátrányos helyzetben vannak, akik gluténmentesen élnek, hiszen sokkal drágábbak ezek az élelmiszerek, nagyon speciális igényeket kell kielégítenie a kínálati oldalnak. Természetesen azt is szemügyre 5 vettem, hogy a kínálati oldalnak mennyire nehéz ezeket a feltételeket teljesíteni, milyen szintű jogi háttér, odafigyelés és munka van benne, hogy egy-egy gluténmentes terméket a boltok polcain lássunk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: allergia, betegségek, betegségek tünetei, cöliákia, glutén
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:02
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet