Az ifjúsági szálláshelyek jelentősége a Budapestre látogató fiatal turisták körében az MP Hostel Budapest példáján keresztül

Domján Dániel (2023) Az ifjúsági szálláshelyek jelentősége a Budapestre látogató fiatal turisták körében az MP Hostel Budapest példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka_Domjan_Daniel.pdf] PDF
Projektmunka_Domjan_Daniel.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of DomjánDániel_FOSZK_Bírálat.pdf] PDF
DomjánDániel_FOSZK_Bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (110kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a kereskedelmi szálláshelyeket és azok front office rendszereit vizsgáltam. Miután általános áttekintést adtam ezekről a rendszerekről, részletesebben elmélyedtem a Hostware FRO rendszerében. A projektmunka magja az MP Hostel Budapest és részelegei munkájának bemutatása volt.Dolgozatomnak az a célja, hogy bemutassam, hogy fővárosunk turizmusában a szállodák mellett, igenis fontos szerepet játszanak a hostelek is. Céljaim közé tartozik ezeknek a szálláshelyeknek a népszerűsítése, illetve effajta szálláshelyekről alkotott téves elképzések, előítéletek eloszlatása. Dolgozatom hipotézise szerint a hostelekben a 18 és 25 év közötti korosztály a leggyakoribb. Hipotézisem azt is állítja, hogy ha megvizsgáljuk külön a szobatípusokat ugyanebben az életkorintervallumban, akkor is 50% feletti az arány a tizenkétágyas szobák esetében, viszont a privát szobák és a négyágyas hálótermeknél kevesebb mint 50%. A projektmunka második és harmadik fejezetében néhány alapfogalmat fogok kifejteni, hiszen ezek nélkülözhetetlenek a turizmus tárgyalásakor. Ezenkívül a front office rendszerekről, a legismertebbek példáiról és a Hostware szállodai szoftverről fogok beszélni, amelyet a mi szállónk használ. A negyedik fejezetben az MP Hostel Budapest részletes leírását fogom taglalni. Szó lesz a történetéről, emellett részeletesen bemutatom hogyan is néz ki az épület , bemutatom az egyes részlegeket és azok munkafolyamatait, végezetül, készítek egy SWOT-analízist. Az ötödik fejezet a primer kutatásomról fog szólni. a kutatásomhoz egy kérdőívet készítettem, melyet a hostel vendégei töltöttek ki. Az alapvető kérdéseken kívül, (nem, életkor, honnan érkeztek), többek között, arról is megkérdeztem őket, hogy miért hostelba foglaltak, mi volt a motivációjuk, milyen felületet használtak a foglaláshoz, valamint, hogy milyen szobatípust foglaltak. A záró fejezetben röviden összefoglalom az értekezésem főbb pontjait, és kiegészítem saját tapasztalataimmal, meglátásaimmal és véleményemmel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Schablik Vilmos
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Budapest, hostel, HostWare, kereskedelmi szálláshelyek, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:02
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet