Magyarországi és egyesült államokbeli szállodai F&B összehasonlítása

Járomi Vendel (2023) Magyarországi és egyesült államokbeli szállodai F&B összehasonlítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Magyarországi és amerikai szállodák FB részlegeinek összehasonlítása.pdf] PDF
Magyarországi és amerikai szállodák FB részlegeinek összehasonlítása.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Járomi Vendel.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Járomi Vendel.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)
[thumbnail of 231229_JáromiVendel_DJ.pdf] PDF
231229_JáromiVendel_DJ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (242kB)

Absztrakt (kivonat)

A szállodaipar a 21.században egyre nagyobb hangsúlyt fektet a F&B részlegre, mivel ezen terület fejlesztése többletbevételt eredményezhet a szálláshelyek számára. Ennek egyik oka, hogy a vendég igényeivel együtt a szállodai vendéglátás is folyamatosan formálódik. Az élelmiszer- és italipar versenyképesebbé vált az elmúlt években, és a vállalkozásoknak számos kihívással kell szembenézniük, mint például a növekvő költségek, a változó fogyasztói preferenciák és a technológia működésre gyakorolt hatása. Számos tényező befolyásolja az étel- és italüzletág sikerét, beleértve a piaci keresletet, a versenyt, az élelmiszer-trendeket, a fogyasztói preferenciákat, valamint azt, hogy folyamatosan jó minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak. Ennek eredményeként az élelmiszer- és italgazdálkodással kapcsolatos kutatások létfontosságúak a legújabb trendek, kihívások és legjobb gyakorlatok megértéséhez, amelyek segíthetik a vállalkozásokat abban, hogy versenyképesek és nyereségesek maradjanak. Kutatásom célja, hogy áttekintést adjon az étel- és italgazdálkodás fontosságáról, valamint azokról a kulcsfontosságú kutatási területekről, amelyek segíthetnek javítani az étel- és italszolgáltatások tevékenységét a vendéglátóiparban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Debreceni János
Belső
egyetemi adjunktus; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Amerikai Egyesült Államok, Magyarország, országtanulmány, szállodai vendéglátás, szállodaipar, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:02
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet