Járomi Vendel (2023) Magyarországi és egyesült államokbeli szállodai F&B összehasonlítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Magyarországi és amerikai szállodák FB részlegeinek összehasonlítása.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Járomi Vendel.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (1MB) |
|
PDF
231229_JáromiVendel_DJ.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (242kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szállodaipar a 21.században egyre nagyobb hangsúlyt fektet a F&B részlegre, mivel ezen terület fejlesztése többletbevételt eredményezhet a szálláshelyek számára. Ennek egyik oka, hogy a vendég igényeivel együtt a szállodai vendéglátás is folyamatosan formálódik. Az élelmiszer- és italipar versenyképesebbé vált az elmúlt években, és a vállalkozásoknak számos kihívással kell szembenézniük, mint például a növekvő költségek, a változó fogyasztói preferenciák és a technológia működésre gyakorolt hatása. Számos tényező befolyásolja az étel- és italüzletág sikerét, beleértve a piaci keresletet, a versenyt, az élelmiszer-trendeket, a fogyasztói preferenciákat, valamint azt, hogy folyamatosan jó minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak. Ennek eredményeként az élelmiszer- és italgazdálkodással kapcsolatos kutatások létfontosságúak a legújabb trendek, kihívások és legjobb gyakorlatok megértéséhez, amelyek segíthetik a vállalkozásokat abban, hogy versenyképesek és nyereségesek maradjanak. Kutatásom célja, hogy áttekintést adjon az étel- és italgazdálkodás fontosságáról, valamint azokról a kulcsfontosságú kutatási területekről, amelyek segíthetnek javítani az étel- és italszolgáltatások tevékenységét a vendéglátóiparban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Amerikai Egyesült Államok, Magyarország, országtanulmány, szállodai vendéglátás, szállodaipar, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:02 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:02 |
Actions (login required)
Tétel nézet |