Zöldségek felhasználási lehetőségei a cukrászatban

Bende Bianka (2023) Zöldségek felhasználási lehetőségei a cukrászatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of BendeBianka_szakdoga_2023.pdf] PDF
BendeBianka_szakdoga_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Bende Bianka BNBMOS.pdf] PDF
Bende Bianka BNBMOS.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (256kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Bende Bianka.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Bende Bianka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

A cukrászat területén folyamatosan megjelennek modern újítások, melyeket otthon is könnyen kipróbálhatunk a rendelkezésre álló online források segítségével. Az egészségtudatos életmód iránti növekvő érdeklődés és az élelmiszerérzékenységek terjedése miatt egyre többen kísérleteznek egészséges édességek készítésével. A kutatás célja a zöldségek és gyümölcsök cukrászati felhasználásának népszerűsítése az egészséges életmód jegyében. Az absztraktban bemutatott kutatás részleteiben ismerteti a zöldségek széles körű felhasználási lehetőségeit, azok előnyeit és az egészséges ételek elkészítéséhez nyújtott konkrét recepteket. A téma személyes kötődése mellett a kutatás kiterjedt szakirodalmi és gyakorlati elemzéseket is magában foglal, melyek alapján következtetéseket von le az egészséges desszertek népszerűségéről és elfogadásáról a szélesebb közönség körében.Az eredmények alapján elmondható, hogy a zöldségekkel való sütés és főzés kiváló lehetőséget kínál az egészséges ételek készítésére, és a cukrászatban is egyre inkább elterjed. A kreatív és ízletes zöldséges desszertek nem csupán az egészségtudatos vásárlóknak jelentenek vonzerőt, hanem azoknak is, akik szeretnék újítani és színesíteni a cukrászati palettát.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, egészséges alternatíva, édesítő, színezék, zöldségek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:01
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet