Bende Bianka (2023) Zöldségek felhasználási lehetőségei a cukrászatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
BendeBianka_szakdoga_2023.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Bende Bianka BNBMOS.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (256kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Bende Bianka.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
Absztrakt (kivonat)
A cukrászat területén folyamatosan megjelennek modern újítások, melyeket otthon is könnyen kipróbálhatunk a rendelkezésre álló online források segítségével. Az egészségtudatos életmód iránti növekvő érdeklődés és az élelmiszerérzékenységek terjedése miatt egyre többen kísérleteznek egészséges édességek készítésével. A kutatás célja a zöldségek és gyümölcsök cukrászati felhasználásának népszerűsítése az egészséges életmód jegyében. Az absztraktban bemutatott kutatás részleteiben ismerteti a zöldségek széles körű felhasználási lehetőségeit, azok előnyeit és az egészséges ételek elkészítéséhez nyújtott konkrét recepteket. A téma személyes kötődése mellett a kutatás kiterjedt szakirodalmi és gyakorlati elemzéseket is magában foglal, melyek alapján következtetéseket von le az egészséges desszertek népszerűségéről és elfogadásáról a szélesebb közönség körében.Az eredmények alapján elmondható, hogy a zöldségekkel való sütés és főzés kiváló lehetőséget kínál az egészséges ételek készítésére, és a cukrászatban is egyre inkább elterjed. A kreatív és ízletes zöldséges desszertek nem csupán az egészségtudatos vásárlóknak jelentenek vonzerőt, hanem azoknak is, akik szeretnék újítani és színesíteni a cukrászati palettát.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, egészséges alternatíva, édesítő, színezék, zöldségek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |