Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében

Szalay Kinga Csilla (2023) Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében.pdf] PDF
Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Szalay Kinga Csilla.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Szalay Kinga Csilla.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)
[thumbnail of Szalay_Kinga_Csilla_opponens_Magyar_Márton.pdf] PDF
Szalay_Kinga_Csilla_opponens_Magyar_Márton.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (65kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásommal szeretnék rávilágítani az Örömfőzés és hozzá hasonló rendezvényi szolgáltatást végző vendéglátó vállalkozások szükségszerűségére ésmegfogalmazni.A téma alaposabb megértése érdekében először szakirodalom segítségével ismertetem a rendezvény fogalmát és rendezvény szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos fontos lépéseket, kitérve arra, hogy hogy mire érdemes figyelni az ételek és italok párosításánál egy borvacsorai rendezvényen. Ehhez kapcsolódóan bemutatom a borfogyasztók szokásait a szakirodalom alapján, majd az ide illő kutatási kérdésekre kapott válaszokat elemzem. Ennek részeként egy konkrét cég felkérésére szervezett borvacsora menüjét részletezem, majd a terítést ismertetem, kiegészítve a pirmer és szekunder kutatásom során gyűjtött információkkal. A primer kutatásom során kvantitatív módszerrel gyűjtött adatok alapján szemléltetem, hogy 3 mennyire elterjedt egy borvacsorai rendezvényen való részvétel, és milyen arányban kérnek fel nagyszabású családi rendezvény szervezésére catering céget.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bándoli Attila István
Belső
óraadó tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borturizmus, borvacsora, étel ital párosítása, Party Service, rendezvény lebonyolítása, sommelier
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:01
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet