Szalay Kinga Csilla (2023) Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Borvacsorai rendezvények az Örömfőzés megrendezésében.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Szalay Kinga Csilla.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (1MB) |
|
PDF
Szalay_Kinga_Csilla_opponens_Magyar_Márton.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (65kB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásommal szeretnék rávilágítani az Örömfőzés és hozzá hasonló rendezvényi szolgáltatást végző vendéglátó vállalkozások szükségszerűségére ésmegfogalmazni.A téma alaposabb megértése érdekében először szakirodalom segítségével ismertetem a rendezvény fogalmát és rendezvény szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos fontos lépéseket, kitérve arra, hogy hogy mire érdemes figyelni az ételek és italok párosításánál egy borvacsorai rendezvényen. Ehhez kapcsolódóan bemutatom a borfogyasztók szokásait a szakirodalom alapján, majd az ide illő kutatási kérdésekre kapott válaszokat elemzem. Ennek részeként egy konkrét cég felkérésére szervezett borvacsora menüjét részletezem, majd a terítést ismertetem, kiegészítve a pirmer és szekunder kutatásom során gyűjtött információkkal. A primer kutatásom során kvantitatív módszerrel gyűjtött adatok alapján szemléltetem, hogy 3 mennyire elterjedt egy borvacsorai rendezvényen való részvétel, és milyen arányban kérnek fel nagyszabású családi rendezvény szervezésére catering céget.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borturizmus, borvacsora, étel ital párosítása, Party Service, rendezvény lebonyolítása, sommelier |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |