Kovács Szonja Léna (2023) A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_kovacs_szonja_lena.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
kovács szonja értékelő Bsc.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (141kB) |
|
PDF
Szakdolgozat bírálat-Kovács Szonja-.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (129kB) |
Absztrakt (kivonat)
Elemző bemutatás a horvát kisebbségi népcsoportok gasztronómiájáról és kultúrájáról. Dolgozatom részletesen bemutatja a Magyarországon élő horvát népcsoportok hazánkban való letelepedésének történetét, illetve az évszázadokra visszanyúló történelmüket. Ismertetem a horvát konyhát, a legjellemzőbb alapanyagait és ételkészítési módjait. A tradicionális fogásokon kívül néhány jellegzetes népi szokást is bemutatok. Végezetül pedig megvizsgálom, hogy mennyire játszik fontos szerepet napjainkban az identitástudat megőrzése, illetve mit tesznek a horvát közösségek az asszimilációs folyamatok csökkentése érdekében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, gasztrotörténet, Horvátország, kisebbség, nemzetiségek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |