Vegetáriánus ételek térnyerése a gasztronómiában

Kiss Laura Emma (2023) Vegetáriánus ételek térnyerése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kiss_Laura_Emma_szakdolgozat.pdf] PDF
Kiss_Laura_Emma_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of kiss laura_Szakdolgozat értékelő Bsc.pdf] PDF
kiss laura_Szakdolgozat értékelő Bsc.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (128kB)
[thumbnail of Szakdolgozat bírálat-Kiss Laura-.pdf] PDF
Szakdolgozat bírálat-Kiss Laura-.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (131kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat során a vegetáriánus gasztronómia területére fókuszáltam, kiemelve az egészségügyi-, valamint környezeti hatásokat, ezen kívül az éttermek kínálatának kialakítását, a vendégigényeket és a szakácsok tapasztalatait is. A kutatás fő célja, hogy felmérésre kerüljön avegetáriánus gasztronómia jövője valamint, hogy feltárjammilyen kihívásokkal kell szembenézniük az éttermeknek annak érdekében, hogy kiszolgálják az új igényeket.A vegetáriánus konyhaművészet térnyerése az utóbbi évtizedekben világszerte egyre inkább a középpontba került a gasztronómia tekintetében is. A hagyományos étrendek mellett egyre többen választják a vegetáriánus életmódot, melynek során kihagyják az állati eredetű élelmiszereket az étrendjükből. Ennek az életmódnak az elterjedésével párhuzamosan nő az igény a különféle vegetáriánus ételek és vendéglátóhelyek iránt, amelyek nemcsak egészségesebb alternatívát kínálnak, hanem változatos, ízletes és nem utolsó sorban tápláló gasztronómiai élményeket is nyújtanak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gasztronómia, húsmentes, vegetáriánus, vendéglátás, zöldség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 15:00
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 15:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet