Kiss Laura Emma (2023) Vegetáriánus ételek térnyerése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kiss_Laura_Emma_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
kiss laura_Szakdolgozat értékelő Bsc.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (128kB) |
|
PDF
Szakdolgozat bírálat-Kiss Laura-.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (131kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat során a vegetáriánus gasztronómia területére fókuszáltam, kiemelve az egészségügyi-, valamint környezeti hatásokat, ezen kívül az éttermek kínálatának kialakítását, a vendégigényeket és a szakácsok tapasztalatait is. A kutatás fő célja, hogy felmérésre kerüljön avegetáriánus gasztronómia jövője valamint, hogy feltárjammilyen kihívásokkal kell szembenézniük az éttermeknek annak érdekében, hogy kiszolgálják az új igényeket.A vegetáriánus konyhaművészet térnyerése az utóbbi évtizedekben világszerte egyre inkább a középpontba került a gasztronómia tekintetében is. A hagyományos étrendek mellett egyre többen választják a vegetáriánus életmódot, melynek során kihagyják az állati eredetű élelmiszereket az étrendjükből. Ennek az életmódnak az elterjedésével párhuzamosan nő az igény a különféle vegetáriánus ételek és vendéglátóhelyek iránt, amelyek nemcsak egészségesebb alternatívát kínálnak, hanem változatos, ízletes és nem utolsó sorban tápláló gasztronómiai élményeket is nyújtanak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, húsmentes, vegetáriánus, vendéglátás, zöldség |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:00 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |