Bottyán Viktória (2023) Az élelmiszerpazarlási szokások vizsgálata és tudatos befolyásolása a munkahelyi étkezésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_BottyanViktoria.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Bottyán Viktória _konzulensi_Karakasné.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (292kB) |
|
PDF
Bottyán Viktória_Szakdolgozat értékelő lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (305kB) |
Absztrakt (kivonat)
A hosszú távú éhségproblémák, az akut élelmiszerhiány és az alacsony tápláltsági állapot napjaink égető problémái. Ennek kezelésére talán a legkézenfekvőbb mód az élelmiszerpazarlás, valamint a hulladékok csökkentése lenne. A pazarlás számszerű mértékének megismerése érdekében vizsgálatra kerültek Európai Uniós, és hazai szintre érvényes statisztikák, hogy tisztább képet kapjunk, érdemes-e ezzel a témával mélyebb szinten is foglalkozni.Mindezek alapján szakdolgozatomban egy intézményi étkezdében, a fogyasztók által termelt tányér hulladék mennyisége, összetétele került mérésre, valamint annak beszerzési költsége pedig becslésre. Ez adta a kutatásom alapját. A komplexitás érdekében az étkezde üzemeltetőjét félig strukturált szakmai interjú formájában, a fogyasztókat pedig kérdőív segítségével kérdeztem e témát illetően.Az eredmények ismeretében a pazarlás csökkentésére irányuló jó gyakorlatok közül egy alkalmazásra került, valamint megfogalmazódtak ezzel kapcsolatos javaslatok is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, étterem, fenntarthatóság, kampányok, klímaváltozás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Feb. 20. 15:00 |
Utolsó módosítás: | 2024. Feb. 20. 15:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |