Fenntartható vendéglátás a falusi turizmusban - két orgoványi szálláshely összehasonlítása

Végh Boglárka (2023) Fenntartható vendéglátás a falusi turizmusban - két orgoványi szálláshely összehasonlítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Fenntartható vendéglátás a falusi turizmusban - két orgoványi szálláshely összehasonlítása Végh Boglárka.pdf] PDF
Fenntartható vendéglátás a falusi turizmusban - két orgoványi szálláshely összehasonlítása Végh Boglárka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (621kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Végh Boglárka.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Végh Boglárka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (324kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_VeghB_FFZs.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_VeghB_FFZs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (250kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban, a részben vagy teljes egészében visszafordíthatatlan természeti károkkal való szembesülés következtében egyre népszerűbbé válik a fenntarthatóság témája, melynek köszönhetően sok emberhez eljutott a Föld megóvásának fontossága. Ez már a turizmus és vendéglátás területén is megmutatkozik, egyre több vendéglátóhely igyekszik kisebb, vagy nagyobb mértékben minimalizálni az ökológiai lábnyomát. A nagyvárosi vendéglátóhelyek mellett a vidéki, tanyasi szálláshelyek üzemeltetőinek egy részét is foglalkoztatja a fenntarthatóság témája és lehetőségei. Dolgozatomban két orgoványi szálláshelyet mutatok be és hasonlítok össze különböző szempontok alapján, melyek közül a fenntarthatóság van a leginkább kiemelt helyen. Lényeges kérdés, hogy ez megjelenik-e a szálláshelyeken és ha igen, milyen lehetőségek valósulnak meg és ezek befolyással vannak-e a vendégek szálláshely-választására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: falusi turizmus, fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, szálláshelyek, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 14:59
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 14:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet