Az élelmiszer-pazarlás kihívásai és megoldási kísérletei a turizmusban és a vendéglátásban

Varga Krisztina (2023) Az élelmiszer-pazarlás kihívásai és megoldási kísérletei a turizmusban és a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Varga Krisztina_Szakdolgozat_végleges_OG99HP.pdf] PDF
Varga Krisztina_Szakdolgozat_végleges_OG99HP.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of 231230_VargaKrisztina_DJ.pdf] PDF
231230_VargaKrisztina_DJ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (248kB)
[thumbnail of Varga Krisztina Bsc Konzulens Karsai Árpád.pdf] PDF
Varga Krisztina Bsc Konzulens Karsai Árpád.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (126kB)

Absztrakt (kivonat)

Amikor a turizmusról beszélünk, mindig említésre kerül, hogy a gazdaság egyik legdinamikusabban növekvő ágazata. A világ minden részén jelen van, tömegeket mozgat meg és a turizmussal kapcsolatban mindenkinek az utazások, a desztinációk, az új élmények jutnak elsőnek eszébe, tehát a pozitív gondolatok. Azonban a negatív vonzatáról sajnos kevésszer esik szó. Az egyik legnagyobb probléma, amit okoz az a környezetszennyezés. A környezetünk megóvása egyre nagyobb odafigyelést igényel, hiszen a Földön élő majdnem 8 milliárd ember ökológiai lábnyoma számottevő.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer-ellátás, élelmiszerbiztonság, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, poblémamegoldás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Feb. 20. 14:58
Utolsó módosítás: 2024. Feb. 20. 14:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet