Számítógéppel támogatott vezetői információs rendszerek alkalmazása egy gazdálkodó szervezetnél

Tóth Bence (2023) Számítógéppel támogatott vezetői információs rendszerek alkalmazása egy gazdálkodó szervezetnél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of toth_bence_c32x58.pdf] PDF
toth_bence_c32x58.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of toth_bence_c32x58_osszefoglalo.pdf] PDF
toth_bence_c32x58_osszefoglalo.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (228kB)
[thumbnail of Tóth_Bence.pdf] PDF
Tóth_Bence.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (135kB)
[thumbnail of Bírálat.PDF] PDF
Bírálat.PDF
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (203kB)

Absztrakt (kivonat)

Az információ az egyiklegfontosabb erőforrás a modern üzleti világban. A gazdasági szervezetekvezetői számára az információk hatékony kezelése és elemzése lehetővé teszi ajobb döntéshozatalt és a versenyképesség javítását. A számítógéppel támogatottvezetői információs rendszerek egyre fontosabb szerepet játszanak a gazdaságiszervezetek információkezelésében.Ez a szakdolgozat egygazdálkodó szervezetben alkalmazható számítógéppel támogatott vezetőiinformációs rendszerek alkalmazását vizsgálja. A dolgozat célja, hogy áttekintéstnyújtson a rendszerek előnyeiről és hátrányairól, és megvizsgálja, hogy milyentényezők befolyásolják ezeknek a rendszereknek a hatékonyságát a gyakorlatban.A szakdolgozatrészletesen elemzi a számítógéppel támogatott vezetői információs rendszerekleggyakrabban használt típusait, és bemutatja azokat az esettanulmányokat,amelyek azt mutatják, hogy ezek a rendszerek hogyan javítják az üzletifolyamatokat, a döntéshozatalt és a versenyképességet. Emellett a dolgozatvizsgálja a rendszerek használatával kapcsolatos kihívásokat, például aszervezeti kultúra, az emberi erőforrások képzése és az adatvédelem problémáit.Az elemzést követően akorábban leírtak mentén megvizsgálom a gyakorlati helyemmel összevetve. Milyenrendszer jelenik meg ott, milyen rendszer lenne hasznos az üzlet számára éshogy célszerű lenne e bevezetni azt a rendszert.A szakdolgozat végénösszefoglalom a kutatás eredményeit és ajánlásokat teszek a számítógéppeltámogatott vezetői információs rendszerek hatékonyabb alkalmazásához agyakorlatban. A dolgozatom célja, hogy segítséget nyújtson a gazdálkodószervezetek vezetőinek a hatékonyabb információkezelésben, és az általukalkalmazott rendszerek hatékonyabb használatában.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: élelmiszeripari vállalkozások, információs rendszer, információs rendszerek, számítógépes adatbázisok, számítógépes információs rendszer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 15:46
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 15:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet