Bérgazdálkodás, béren kívüli juttatások, cafeteria rendszer a Wienerberger Téglaipari zRt. -nél

Petényi Aranka Erzsébet (2023) Bérgazdálkodás, béren kívüli juttatások, cafeteria rendszer a Wienerberger Téglaipari zRt. -nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Petényi Aranka Erzsébet záródolgozat 2023 GUPL0W.pdf] PDF
Petényi Aranka Erzsébet záródolgozat 2023 GUPL0W.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 28..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítás_ Petényi Aranka dolgozat.pdf] PDF
Titkosítás_ Petényi Aranka dolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (57kB)
[thumbnail of Petényi Aranka Erzsébet záró dolgozati összefoglalás.pdf] PDF
Petényi Aranka Erzsébet záró dolgozati összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 28..

Download (283kB)
[thumbnail of Petenyi_Aranka_foszk_zarodolgozat_biralat.pdf] PDF
Petenyi_Aranka_foszk_zarodolgozat_biralat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (179kB)
[thumbnail of Petényi Aranka Záródolgozat bírálat 2023.május 2.pdf] PDF
Petényi Aranka Záródolgozat bírálat 2023.május 2.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (137kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p align="center">A dolgozat a Wienerberger Téglaipari zRt. bérgazdálkodását valamint a cafeteria rendszerét igyekszik bemutatni. A munkavállalóli állomány változásait nyomon követve vizsgálja a bérköltségek alakulását </p> <p align="center">a 2017-2021 évek közötti időszakra vonatkozóan.</p> <p align="center">&nbsp;Rövid bepillantást nyújt a cégnél alkalmazott bérrendszerről, a használt bérelemekről. </p> <p align="center">&nbsp;</p> <p align="center">Ismerteti a juttatások összetételét, bemutatja, hogy milyen eszközöket alkalmaz a vállalat a munkavállalói elégedettség eléréséhez és a pozitív munkatapasztalt megtartásához. Szó esik a cégnél működő szakszervezetről, valamint a Kollektív szerződés működéséről is. &nbsp;</p> <p align="center">A dolgozat elején bemutatásra kerül a Wienerberger vállalat, amely egy piacvezető szereplő mind a magyarországi mind a nemzetközi építőanyag gyártás terén.</p> <p align="center">&nbsp;</p> <p align="center">A cég kiterjedt gyártói hálózattal rendelkezik az országban, több telephelyen is folyik az építőanyag előállítása. A gyáregységek bemutatása is fontos része a dolgozatnak, kielemezve a gyártásban tevékenykedő állomány létszámának alakulását a vizsgált időszakban. A fizikai és a szellemi állomány arányának változásait is nyomon követhetjük a leírtak alapján. Az állomány alakulása mellett egy kis kitérőt teszünk a létszám kategóriák megismerésével és a munkaerő szükséglet &nbsp;meghatározásáról is esik néhány szó.</p> <p align="center">&nbsp;</p> <p align="center">A bérrendszer meghatározásának elméleti kérdésének ismertetése kapcsán megismerhetjük a Maslow féle hierarchia elméletet, valamint a szemléltető ábrát, a piramist is megtaláljuk a dolgozatban. A szemlélet öt pontjához kapcsolódóan megismerhetünk néhány ösztönző eszközt is amelyeket egy munkáltatónak érdemes lehet figyelembe vennie a bérrendszer kialakításakor. </p> <p align="center">A folytatásban szó esik jó néhány ösztönző eszközről amelyet a Wienerberger alkalmaz a bérrendszerében. Olvashatunk anyagi és nem anyagi juttatásokról is. </p> <p align="center">A&nbsp; cafeteria rendszer ismertetésére kerül még sor. A vállalatnál évek óta működik a cafeteria rendszer a munkavállalók megelégedésére. &nbsp;A választható juttatásokkal részletesen megismerkedünk. Ezen kívül bepillantást nyerünk a rendszer elemeire vonatkozó adóterhek mértékére is.</p>A dolgozat olvasása során megismerhetjük a szerző javaslatát a munkabér előleg kifizetésével kapcsolatban. A dolgozat összefoglaló részében pedig egy olyan nem anyagi ösztönző elem &nbsp;bevezetésének ötletével találkozhatunk amelyet még nem alkalmaz a Wienerberger.<br><p></p><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Buzinkay Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bérgazdálkodás, bérrendszer, cafetéria - kafetéria, juttatások, Mashlow, Wienerberger
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 15:42
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 15:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet