A hibrid munkavégzés előnyei és hátrányai, és a digitalizáció szerepe a magyarországi távközlési piacon.

Tácsik Tamás (2023) A hibrid munkavégzés előnyei és hátrányai, és a digitalizáció szerepe a magyarországi távközlési piacon. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Tácsik_Tamás_GDUS8B.pdf] PDF
Tácsik_Tamás_GDUS8B.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 26..

Download (2MB)
[thumbnail of Tácsik_Tamás_titoktartási_kérelem_2023.pdf] PDF
Tácsik_Tamás_titoktartási_kérelem_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (51kB)
[thumbnail of BA_O_Tácsik_Tamás.pdf] PDF
BA_O_Tácsik_Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 26..

Download (324kB)
[thumbnail of Tácsik Tamás_belső bírálat.pdf] PDF
Tácsik Tamás_belső bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (204kB)
[thumbnail of BA_B_Nagy_Adrienn.pdf] PDF
BA_B_Nagy_Adrienn.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (193kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>A dolgozatom fő témája a hibrid munkavégzés és a digitalizáció, illetve kapcsolatuk, egymásra gyakorolt hatásuk, erősségeik, gyengeségeik, a COVID-19 utáni viszonylatban. A szakirodalom kutatást követően egy saját kutatást végeztem egy magyarországi távközlési szólaltatónál. Itt a koronavírus járványt követően került bevezetésre a hibrid munkavégzés, ami mára már a vállalat mindennapjainak része. Emellett ez az időszak generálta a nagymértékű digitalizációs fejlesztéseket is.</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Azért tartom fontosnak a témát, mert egy olyan fejlődési tendencia zajlik napjainkban is, amire már egy jó két évtizede vár a világ. Olyan mértékben látszik berobbanni a távmunka és az Ipar 4.0, mint még soha. És ezt a fejlődést – az előbbinél főként - nagy mértékben a járvány váltotta ki. Egy olyan folyamatot gyorsított fel, mely amúgy is bekövetkezett volna, de lehet sokkal később, és nem ilyen formában. Az egyetemi képzésekben, a munkaügyekben, az élelmiszerláncokban, a logisztikában, a mesterséges intelligenciában, a számítástechnikában, vagy akár az online fizetések területén is nagy mértékű szemléletváltást idézett elő. </p> <p>A fő célom a szakirodalom kutatás követően, egy olyan rendszert kitalálni, melyben egy hazai vállalatnál tudnék egy önálló saját kutatást készíteni, és a szekunder kutatással összevetve egy konklúziót és javaslatot adni, arra vonatkozóan, amit - a lentebb látható fő, és másodlagos - kutatási kérdésekben feltettem: &nbsp;</p> <p>Fő kutatási kérdés: </p> <p>Hogyan tudna hatékonyabban működni a digitalizáció a hibrid munkavégzés mellett? Milyen előnyei és hátrányai vannak a hibrid munkavégzésnek.</p> <p>Másodlagos kutatási kérdések: </p> <p>Milyen pozitív és negatív hatásai vannak a hibrid munkavégzésnek egy magyarországi távközlési szolgáltató vállalatnál zajló digitalizációs folyamatra? </p> <p>Milyen eszközökkel és módszerekkel lehet hatékonyabbá tenni a digitalizációs folyamatot a hibrid munkavégzés megtartásával? </p> <p>Milyen javaslatokat tudunk megfogalmazni annak érdekében, hogy hosszabb távon a digitalizációs folyamat hatékonyan és eredményesen megvalósuljon?</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mészárosné Kóris Rita
Belső
egyetemi docens; Vezetés és Emberi Erőforrás Fejlesztés Tanszék; PSZK
Nagy Adrienn
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatfeldolgozás, csoportdinamika, digitalizáció, EU és Magyarország, mobil távközlés, munkafolyamatok, munkahelyszervezés, távmunka, vállalati munkaszervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 15:42
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 15:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet