NDM Kft. üzleti tervkészítésének rendszere, szabályozottsága

Gál Dárius Kristóf (2023) NDM Kft. üzleti tervkészítésének rendszere, szabályozottsága. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat Gál Dárius HU631P 2023 Javított.pdf] PDF
Záródolgozat Gál Dárius HU631P 2023 Javított.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas Gál Dárius.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas Gál Dárius.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (140kB)
[thumbnail of Gal_Dariusz_Kristof.pdf] PDF
Gal_Dariusz_Kristof.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)
[thumbnail of foszk_zarodolgozat-biralat-2021szeptembertol_kulso-konzulens-reszere_alairt.pdf] PDF
foszk_zarodolgozat-biralat-2021szeptembertol_kulso-konzulens-reszere_alairt.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (264kB)

Absztrakt (kivonat)

A harmadikszemeszter végén azt a feladatot kaptuk, hogy 14 hetes szakmai gyakorlatot kellteljesítenünk egy általunk választott helyen, ideális esetben a választottszakterületünkhöz kapcsolódó pozícióban. Régóta érdekelt milyen lehet egygyakornoki munkakör betöltése egy vállalatnál, mivel előző években nem volt rálehetőségem, hogy kipróbáljam. Hosszaskeresgélés és számos elutasított jelentkezés után sikerült rálelnem az NDMKft.-re, ahol tárt karokkal fogadtak. A céggel való első kapcsolatfelvétel után,behívtak egy interjúra, ahol minden részletet átbeszéltünk a gyakorlati munkávalkapcsolatban. Ezt követően még helyben megkötöttük a szerződést és kitöltöttüka szükséges papírokat.A 14 hetes gyakorlatimunkám során alapos ismereteket szereztem mind egy vállalkozás, mind pedig egytársasház működéséről, a lehetséges problémákról, amelyek felmerülhetnek, ésarról, hogyan lehet azokat hatékonyan és eredményesen megoldani.A szakmaigyakorlaton keresztül alkalmazhattam az egyetemi tanulmányaim során megszerzettismereteimet, amelyek nagyrészt elméleti jellegűek voltak. Az ideálisgyakorlati hely keresése közben több céggel is felvettem a kapcsolatot Budapesten,a gyakorlati idő teljesítésének reményében, de az adott területen végzendőmunkatapasztalat hiányában nem volt könnyű dolgom. Ahogy azt abeszámolóm elején említettem, az általam választott gyakornoki munkahelyem azNDM Kft. volt. A céget 2022-ben alapították és ingatlankezelés a fő profilja. Avállalkozás társasházak kezelést, közös képviseletét és üzemeltetését látja el.Főként budapesti házakat kezelnek, de testvércégük által van számos, szegeditársasház is a portfóliójukban.Elsősorbana lakóépületek és az azokban lakó emberek életét segíti a cég, a különbözőfeladatok ellátásával. A vállalkozás elsődleges célja az, hogy segítségetnyújtson az ott élő embereknek az életük megkönnyítése érdekében. A faladatokszámos területet foglalnak magukba, olyanokat, mint például az épületekfenntartása, gazdálkodásának vezetése, műszaki karbantartása, a meghibásodásokgyors és precíz javítása, a közös területek teljes körű üzemeltetése. Emellettfelügyeli az épület közös költségeit, és figyelemmel kíséri a pénzügyitranzakciókat, vezeti a könyvelést. Az ilyen jellegű tevékenységek célja, hogybiztosítsák a megfelelő életminőséget a lakók számára, valamint, hogy az épületmegfelelő állapotban legyen és minden szabályosan működjön. Összességében elmondható, hogy eléggéátfogó képet kaptam az üzleti tervek elkészítéséről, azoknak kötelezőelemeiről, illetve a megvalósításuk eszközeiről, finanszírozási formáiról.Kifejezetten igaz az a tézis, hogy azüzleti terv gyakorlatilag tényleg egy alap, kötelező elemeket tartalmazóstruktúra alapján felépített dokumentum.Összefoglalva nagyon nagy mértékbennövelhettem ismereteimet, fejleszthettem képességeimet, kvalitásaimat, melyeketmindenféleképpen kamatoztatni fogok tudni jövőbeni karrierem során.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: business marketing, társasház ügyvitele, társasházi gazdálkodás, társasházkezelés, üzleti terv, üzleti terv készítése
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:34
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet