Az Europrinting Kft. beszerzési megoldásának módja és informatikai megoldásai

Endzsel Nóra (2023) Az Europrinting Kft. beszerzési megoldásának módja és informatikai megoldásai. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Endzsel_Nora_Marta_zarodolgozat_gazdalkodasi_es_menedzsment_2023.pdf] PDF
Endzsel_Nora_Marta_zarodolgozat_gazdalkodasi_es_menedzsment_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Június 02..

Download (6MB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem_Endzsel_Nora_Marta.pdf] PDF
titkositasi_kerelem_Endzsel_Nora_Marta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (563kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2023_foszk_Endzsel_Nora_Marta.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2023_foszk_Endzsel_Nora_Marta.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Június 02..

Download (271kB)
[thumbnail of EndzselNora szakdolgozat biralat 2023. May 8..pdf] PDF
EndzselNora szakdolgozat biralat 2023. May 8..pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (2MB)
[thumbnail of Endzsel Nóra.pdf] PDF
Endzsel Nóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (367kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Szakmai gyakorlatomat gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatóként egy nyomdaipari cégnél az&nbsp;Europrinting Kft-nél töltöttem. A szervezeten belül a beszerzés osztályon, a cég üzletfejlesztési vezetőjének a szárnyai alá kerültem és itt támogattam az ő munkáját. A cég üzletfejlesztési vezetőjének a munkaköréből kifolyólag napi szinten kapcsolatban áll a cég számos beszállítójával, legyen szó akár kisebb ajánlatkérésről, vagy egy nagyobb értékű beszerzéssel&nbsp;kapcsolatos információcseréről, esetleg egyéb teendőkről.&nbsp;&nbsp;A gyakorlati idő alatt, több különböző területtel és munkatárssal ismerkedtem meg, melyek nagy&nbsp;befolyással voltak rám. Sok hasonló témával találkoztam a gyakorlatom során, amelyek az egyetemi tananagyhoz kapcsolódtak.</p><p>&nbsp;</p><p>Záródolgozatom témája a beszerzési folyamatokról,&nbsp;a szállítói kapcsolatok,&nbsp;továbbá&nbsp;a&nbsp;vállalaton belüli&nbsp;informatikai megoldásokról szól.</p><p>&nbsp;</p><p>Úgy gondolom a mai üzleti világban egyre fontosabbá válnak a vevő-szállítói kapcsolatok. A legtöbb vállalat nagy hangsúlyt fektet ezek kezelésére, mert ma azok a cégek érik el a legnagyobb sikereket, akik időt, pénzt és energiát fektetnek az együttműködési folyamatok optimalizálásába, és így kölcsönös előnyöket érnek el.</p><p>&nbsp;</p><p>A zavartalan információáramlás rendkívül fontos az üzleti folyamatok szempontjából, és ez különösen igaz a beszerzési területen. Sok adatra van szükségünk ahhoz, hogy a legjobb beszerzési döntést hozhassuk meg. Ezért fontos, hogy jól ismerjük a beszállítóinkat, és megfelelően csoportosítsuk őket, hogy az általunk kitűzött céloknak megfelelő stratégiákat alkalmazzunk.&nbsp;</p><p>Fontos, hogy a megfelelő szakértelem mellett a digitalizációt követve a megfelelő programokat használjuk, ezzel is lépést tartva a folyamatosan fejlődő világban. A modernizáció, valamint a digitalizáció fejlesztése egy cégnél segít a vevőkkel, megrendelőkkel is könnyebben tartani a kapcsolatot, másrészt gyorsítja a folyamatokat a kommunikációs idő rövidítésével. A szállítói és vevői kapcsolatokon kívül akár versenyelőnyhöz is juttathatja a céget a megfelelő szoftverek és informatikai megoldások használata.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Endzsel Ernő
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszállító(k), beszállító-értékelés, informatikai eszközök, nyomdaipar, nyomtatás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:34
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet