Az Europrinting Kft. beszerzési megoldásának módja és informatikai megoldásai

Endzsel Nóra (2023) Az Europrinting Kft. beszerzési megoldásának módja és informatikai megoldásai. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Endzsel_Nora_Marta_zarodolgozat_gazdalkodasi_es_menedzsment_2023.pdf] PDF
Endzsel_Nora_Marta_zarodolgozat_gazdalkodasi_es_menedzsment_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Június 02..

Download (6MB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem_Endzsel_Nora_Marta.pdf] PDF
titkositasi_kerelem_Endzsel_Nora_Marta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (563kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2023_foszk_Endzsel_Nora_Marta.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2023_foszk_Endzsel_Nora_Marta.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Június 02..

Download (271kB)
[thumbnail of EndzselNora szakdolgozat biralat 2023. May 8..pdf] PDF
EndzselNora szakdolgozat biralat 2023. May 8..pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (2MB)
[thumbnail of Endzsel Nóra.pdf] PDF
Endzsel Nóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (367kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatomat gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatóként egy nyomdaipari cégnél azEuroprinting Kft-nél töltöttem. A szervezeten belül a beszerzés osztályon, a cég üzletfejlesztési vezetőjének a szárnyai alá kerültem és itt támogattam az ő munkáját. A cég üzletfejlesztési vezetőjének a munkaköréből kifolyólag napi szinten kapcsolatban áll a cég számos beszállítójával, legyen szó akár kisebb ajánlatkérésről, vagy egy nagyobb értékű beszerzésselkapcsolatos információcseréről, esetleg egyéb teendőkről.A gyakorlati idő alatt, több különböző területtel és munkatárssal ismerkedtem meg, melyek nagybefolyással voltak rám. Sok hasonló témával találkoztam a gyakorlatom során, amelyek az egyetemi tananagyhoz kapcsolódtak.Záródolgozatom témája a beszerzési folyamatokról,a szállítói kapcsolatok,továbbáavállalaton belüliinformatikai megoldásokról szól.Úgy gondolom a mai üzleti világban egyre fontosabbá válnak a vevő-szállítói kapcsolatok. A legtöbb vállalat nagy hangsúlyt fektet ezek kezelésére, mert ma azok a cégek érik el a legnagyobb sikereket, akik időt, pénzt és energiát fektetnek az együttműködési folyamatok optimalizálásába, és így kölcsönös előnyöket érnek el.A zavartalan információáramlás rendkívül fontos az üzleti folyamatok szempontjából, és ez különösen igaz a beszerzési területen. Sok adatra van szükségünk ahhoz, hogy a legjobb beszerzési döntést hozhassuk meg. Ezért fontos, hogy jól ismerjük a beszállítóinkat, és megfelelően csoportosítsuk őket, hogy az általunk kitűzött céloknak megfelelő stratégiákat alkalmazzunk.Fontos, hogy a megfelelő szakértelem mellett a digitalizációt követve a megfelelő programokat használjuk, ezzel is lépést tartva a folyamatosan fejlődő világban. A modernizáció, valamint a digitalizáció fejlesztése egy cégnél segít a vevőkkel, megrendelőkkel is könnyebben tartani a kapcsolatot, másrészt gyorsítja a folyamatokat a kommunikációs idő rövidítésével. A szállítói és vevői kapcsolatokon kívül akár versenyelőnyhöz is juttathatja a céget a megfelelő szoftverek és informatikai megoldások használata.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszállító(k), beszállító-értékelés, informatikai eszközök, nyomdaipar, nyomtatás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:34
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet