A vállalat emberi erőforrás gazdálkodása, bér- és létszámgazdálkodásának jellemzői, informatikai támogatás megoldása, és szoftverei

Erdélyi Lorin (2023) A vállalat emberi erőforrás gazdálkodása, bér- és létszámgazdálkodásának jellemzői, informatikai támogatás megoldása, és szoftverei. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat - Erdélyi Lorin -m0irq7- 2023-.pdf] PDF
Záródolgozat - Erdélyi Lorin -m0irq7- 2023-.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 08..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási.pdf] PDF
titkosítási.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (53kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas- Erdélyi Lorin.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas- Erdélyi Lorin.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 08..

Download (433kB)
[thumbnail of Erdélyi Lorin- záródolgozat bírálat.pdf] PDF
Erdélyi Lorin- záródolgozat bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (184kB)
[thumbnail of Erdélyi_Lorin.pdf] PDF
Erdélyi_Lorin.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (135kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr">A szakmai gyakorlatom 2023. február 1. és 2023. május között teljesítettem a budapesti MVM Services Zrt-nél. A gyakorlatom során legfőképpen a vállalat humánerőforrás osztályát volt lehetőségem megismerni, illetve az itt rám bízott feladatokat hajtottam végre.</p><p dir="ltr">A szakmai gyakorlatomat a budapesti MVM Services Zrt.-nél teljesítettem, ahol december óta vagyok gyakornok.</p><p dir="ltr">Az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság és az általa irányított vállalatcsoportot MVM Csoportnak nevezzük. Fő szakterülete a villamosenergia-ipar, amely a magyar nemzetgazdaság egyik legfontosabb, stratégiai jelentőségű ágazatai közé tartozik.</p><p dir="ltr">Dolgozatom első részében a humánerőforrás- gazdálkodás szerepét és kulcsfontosságú tevékenységeit vizsgálom. Ezen belül is a munkaerőigények tervezését és elemzését, amely magában foglalja a munkakörök meghatározását, a munkaerő összetételének meghatározását és az azt befolyásoló és meghatározó tényezők vizsgálatát. Ezen túlmenően megvizsgálom a munkaerő-szükséglet biztosítását, például a belső és/vagy külső forrásokból történő toborzást.</p><p dir="ltr">A minőségi munkaerő toborzásának és megtartásának célja szükségessé teszi a bér- és jövedelemgazdálkodás, valamint az ösztönzők figyelembevételét. Ezzel biztosítható, hogy a munkavállaló motivált legyen és a legjobb képességei szerint teljesítsen. A munkahelyi elégedettség fontos tényező abban, hogy a munkavállalók ne keressenek más munkalehetőséget. A munkaerő foglalkoztatása kritikus fontosságú elem, amely magában foglalja a megfelelő munkakörülmények és kényelem biztosítását. A humánerőforrás -gazdálkodás informatikai támogatása szintén jelentős terület, hiszen egy megbízható bérszámfejtő szoftver például jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a bérszámfejtést. Annak ellenére, hogy a közösségi média elsősorban a marketingben használatos, a toborzásban is kulcsszerepet játszik. A hirdetéseket fel lehet tenni a közösségi oldalakon, így szélesebb közönséghez jutnak el , az adatbázisok pedig a potenciális jelentkezők adatainak tárolására és rendszerezésére használhatók.</p><p dir="ltr">Dolgozatom második részében azt vizsgálom, hogy az első részben tárgyalt elméleteket hogyan alkalmazzuk egy adott vállalat kontextusában.</p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Biró Eszter Dóra
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bér - bérezés, motiváció, munkakör(ök) kialakítása, munkakör-értékelés, munkakörelemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:33
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet