Az Erdős és Fiai Cukrászda folyamatainak vizsgálata

Harnos Christopher (2023) Az Erdős és Fiai Cukrászda folyamatainak vizsgálata. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakmai gyakorlat beszámoló- zárdolgozat.pdf] PDF
Szakmai gyakorlat beszámoló- zárdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Záró dolgozat összefoglaló.pdf] PDF
Záró dolgozat összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (182kB)
[thumbnail of Harnos Christopher záródolgozatának bírálata és értékelése.pdf] PDF
Harnos Christopher záródolgozatának bírálata és értékelése.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (2MB)
[thumbnail of FOSZK_zarodolgozat-biralat-2023_Harnos_Christopher.pdf] PDF
FOSZK_zarodolgozat-biralat-2023_Harnos_Christopher.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (157kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">A Záródolgozatomban ismertetem, különböző szakirodalmi források segítségével, hogy az elmélet szerint, hogyan működik a beszerzés és az értékesítés egy vállalatnál, majd a dolgozat második felében bemutatom, hogy annál a cégnél, ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem, hogyan is működnek ezek a folyamatok a gyakorlatban, illetve, hogy milyen részfolyamatokban vettem részt, mint üzletvezető asszisztens.&nbsp;</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;A dolgozatomban bemutatásra kerül, hogy az egyes folyamatok miként működnek egy kisebb vállalatnál. A dolgozatom célja, hogy a szakirodalmi áttekintést követően, a személyes tapasztalataimmal összevetve átfogó képet kapjak arról, hogy egy cukrászda előtt milyen fejlesztési lehetőségek állnak a jövőben, illetve, hogy egy családi vállalkozás milyen mértékben tud növekedni, hogy ne veszítse el családias jellegét, de közben ezzel párhuzamosan nagyobb profitra tegyen szert.</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">A dolgozat elkészítése során nagyon sok különböző folyamatot kísértem figyelemmel annak érdekében, hogy megfelelő ismeretet szerezzek arról, hogy milyen módon és milyen erőforrások segítségével működhet a vállalkozás évek óta sikeresen.&nbsp;</span><span lang="hu" xml:lang="hu"></span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Természetesen a tulajdonos elhivatottsága és a szeretete a szakma iránt nagyon meghatározó a teljes vállalkozás életében. Tapasztalataim alapján a vezető személye és munkához való hozzáállás nagyban meghatározza a munkavállalók napi motiváltságát és a légkört a munkahelyen. Ahol több csapat dolgozik nap mint nap külön és együtt is elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, illetve a vezetők és beosztottak közötti kommunikációra is nagy hangsúlyt kell fektetni, emellett az alkalmazottak megfelelő irányítása és a vezetőség részéről a kielégítő tájékoztatás a beosztottak felé is a napi gyakorlat része kell, hogy legyen.&nbsp;</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">Legnagyobb tanulságként a szakmai gyakorlatról mindenképpen az emberekkel való kommunikáció fontosságát, illetve a csapatmunka elsajátítását emelném ki. A kommunikáció fontossága, a vevőkkel való kommunikációra, és a csapaton belüli kommunikációra is értendő, hiszen ez mindennek az alapja, emellett a csapatmunka fontossága is elengedhetetlen egy olyan munkahelyen, ahol nagyban függ a teljesítményünk az együttműködés sikerességének mértékétől.&nbsp;</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">Rengeteg emberi erőforráson múlik a cukrászda működése, ezért a munkaszervezés véleményem szerint sokkal nehezebb egy olyan közegben, ahol bizonyos folyamatokat ugyan gépek látnak el, de az elvégzendő feladatok döntő többségéhez személyes munkavégzés szükséges. Többek között ezt is gondolom a munkám legnehezebb részének, hiszen üzletvezető asszisztensként több embert gyakran koordinálnom kell, de minden esetben felügyelnem és ellenőriznem.&nbsp;</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">Egy ilyen jellegű munkakörben fontos tulajdonságnak tartom a talpraesettséget és a jó problémamegoldó készséget is, ugyanis sok olyan feladat merül fel a napi munkavégzés során, amelyre hirtelen kell reagálnunk és megoldást keresnünk. Emellett a jó kommunikációs készség és a türelem is nagyon fontos, ugyanis a jó kommunikáció az alapja egy kellemes munkakörnyezet meglétének, illetve a kommunikáció nem csupán a cukrászda dolgozóival fontos, hanem a cukrászda vendégeivel is, hiszen szolgáltatást nyújtunk a vendégeknek, amely olykor különleges odafigyelést igényel, hogy a dolgozók és a vendégek is a nap végén elégedettek legyenek.&nbsp;</span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">Összességében a szakmai gyakorlat a cukrászdában nem csupán a dolgozatom elkészítéséhez járult hozzá, hanem megtapasztalhattam, hogyan működik egy vállalkozás a gyakorlatban és milyen is egy csapat részének lenni. A csapatmunka fontossága nem elhanyagolható egy olyan munkahelyen, ahol ennyi ember dolgozik együtt több helyen párhuzamosan a siker érdekében. A problémamegoldó képességem sokat fejlődött a szakmai gyakorlatom alatt, ugyanis szinte napi rendszerességgel ütközünk kisebb, vagy nagyobb akadályokba. Ahhoz, hogy a cukrászda gördülékenyen működjen, és hogy a vendégek ne észleljenek az esetleges problémákból semmit, muszáj gyorsan reagálnunk és megoldani az adott helyzetet.&nbsp;</span><span lang="hu" xml:lang="hu"></span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Természetesen az idő a cukrászdát igazolja, hiszen több mint 10 éve működik sikeresen annak ellenére, hogy az elmúlt évek során több nehezítő tényező is érte a vendéglátóipart Magyarországon, és a világ minden táján egyaránt. A fejlesztési javaslataim csupán ajánlások annak érdekében, hogy a cukrászda a jelenleginél is jobban teljesíthessen a jövőben.&nbsp;</span><span lang="hu" xml:lang="hu"></span></p><p><span lang="hu" xml:lang="hu">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;A sikeres üzletet nem csak a visszatérő vendégek igazolják. A cukrászda 2018 óta négyszer is bekerült a Dining Guide Magyarország Top 25 cukrászdája közé. Illetve sok egyéb gasztronómiával foglalkozó magazin és oldal is írt már ajánlást a cukrászdáról. A szakmai sikerek és az elégedett vendégek mind az alázatos munkának köszönhetőek, amelyet a tulajdonos évek óta töretlenül végez az alkalmazottak segítségével.&nbsp;</span><span lang="hu" xml:lang="hu"></span></p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csépányi Nóra
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: árpolitika, beszerzés, értéklánc, háttérismeretek, marketing, marketing mix, munkaszervezés, szoftverek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:33
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet