Iratkezelés informatikai hátterének sajátosságai az NN Biztosító Zrt.-nél

Nagy Boglárka (2023) Iratkezelés informatikai hátterének sajátosságai az NN Biztosító Zrt.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Nagy_Boglárka_Szakmai_gyakorlat_Záró_dolgozat_foszk.pdf] PDF
Nagy_Boglárka_Szakmai_gyakorlat_Záró_dolgozat_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. Április 25..

Download (1MB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem_2023.pdf] PDF
titkositasi_kerelem_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (217kB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem_2023.pdf] PDF
titkositasi_kerelem_2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. Április 25..

Download (217kB)
[thumbnail of Nagy_Boglárka_Záró-dolgozati-összefoglalás_foszk.pdf] PDF
Nagy_Boglárka_Záró-dolgozati-összefoglalás_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. Április 25..

Download (338kB)
[thumbnail of zarodolgozat-biralat-FOSZK-Nagy Boglarka.pdf] PDF
zarodolgozat-biralat-FOSZK-Nagy Boglarka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (106kB)
[thumbnail of Nagy_Boglarka_ertekeles.pdf] PDF
Nagy_Boglarka_ertekeles.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (748kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatomat az NN Biztosító Zrt. Iratkezelési osztályán töltöttem. Lehetőségem volt ez idő alatt belelátni az iratkezelési munkafolyamatokba. Az a tapasztalatom, hogy a cégnél az ügyfelek iratait és a szerződéseket megfelelő biztonsággal kell kezelni. A feladatok betanulása nem okozott nehézséget mindent világosan, érthetően magyaráztak el és ha elakadtam mindig segítőkészek voltak. Fejleszthettem magam, mivel többféle alkalmazást, különböző programokat és rendszereket tanulhattam meg. Rengeteg tapasztalatot gyűjthet az ember, egy ilyen nagymúltú vállalatnál. Dolgozatom célja, hogy megvizsgáljam milyen automatizációs törekvések vannak iratkezelési területeken. Hogyan tudja a Biztosító iratkezelése alkalmazni a folyamatmenedzsment rendszerét. Témámnak a szakirodalmak és cikkek adták meg az alapot. Kutatásaim alatt egyértelműen kiderült számomra, hogyha a cégek nem zárkóznak fel az informatikai fejlődésekhez, akkor egy idő után veszítenek pozíciójukból. Illetve sikerült feltárnom néhány automatizációs és digitaizációs törekvést az iratkezelések szempontjából a vállalatoknál. Legtöbbjük nagy hangsúlyt fektet az elektronikus dokumentumtár alkalmazás kezelésére. A vállalatok egyre inkább elkezdték a hitelesítésre vonatkozó alkalmazások használatát. Így jobban figyelve az iratok és az adatok nagyfokú védelmére. Továbbá az automatizáció megvalósításához nélkülözheteten egy korszerű szoftver beszerzése. Az automatizált eljárások egy konkrét szabályt követnek. Záródolgozatomban kifejtettem az NN Biztosító Zrt. iratkezelése által használt operáció folyamatmenedzsment rendszerét. Ami ellátja azt az ismétlődő folyamatot, ami leginkább adminisztratív feladatokból áll. A TP2-t áttekintve, használva arra jutottam, hogy egy jól működő alkalmazás, ami kezeli a workflow lényegét. Előnyös az iratkezelésen dolgozó kollégáknak, mivel elvégzi az e-mail integrációt. TP2 folyamatmenedzsment által sokkal gyorsabb és hatékonyabb munkát tudnak az iratkezelésen végezni. Az alkalmazásnak számos előnyei, de hátrányai is vannak. Ezeket is részleteztem a záródolgozatomban. Továbbá a TP2 rendszerének jobbá tételére javaslatokat tettem. Az iratkezelés folyamatosan törekedik a TP2 fejlesztésére, ami sok költséggel és többszöri átvizsgálással jár. Az iratkezelésen töltött szakmai gyakorlatom alatt beleláttam abba, hogy egy ilyen nagy cégnél hosszabb ideig tart mire a fejlesztések lefutnak. Több alkalommal kell teszteléseken átmenniük, mire élesbe kerülnek a változtatások.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: automatizáció - automatizálás, digitalizálás - digitalizáció, elektronikus iratkezelés, folyamatmenedzsment, iratkezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:33
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet