Vállalati hitelek feldolgozása banki környezetben

Karsai Dorina Kitti (2023) Vállalati hitelek feldolgozása banki környezetben. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Karsai Dorina - Szakmai gyakorlat - Záródolgozat - FHMYD2.pdf] PDF
Karsai Dorina - Szakmai gyakorlat - Záródolgozat - FHMYD2.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2123. Május 08..

Download (1MB)
[thumbnail of titkos.pdf] PDF
titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (760kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2123. Május 08..

Download (156kB)
[thumbnail of foszk_zarodolgozat-biralat-Karsai Dorina Kitt.pdf] PDF
foszk_zarodolgozat-biralat-Karsai Dorina Kitt.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (484kB)
[thumbnail of ZDB.pdf] PDF
ZDB.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Záródolgozatomban szeretnék teljes képet adni arról, hogy mennyire összetett és hosszadalmas folyamat a vállalati hitelek igénylése egy bankon belül.</p> <p>Bevezetésként a dolgozatban leírom, hogy milyen jelentőséggel bírnak a vállalati hitelek a pénzügyi piacokon, milyen módon használják fel őket és ez milyen hatással lehet a vállalatra. Szintén a bevezető részben említést teszek a jelenlegi magyarországi hitelállományról, hisz keveseknek van fogalma arról, hogy ez mekkora méreteket ölt napjainkban. Továbbá szó lesz arról, hogy a bankok hányada tervez szigorítást és hogy ez milyen hatással lesz majd a hitelek felvételére.</p> <p>A továbbiakban elemző leírást adok a vállalatok fajtáiról, mikortól számít egy vállalat a CIB Bankban nagyvállalatnak és mikor marad még KKV vagy small business.</p> <p>Megtudhatjuk, hogy milyen tényezőket vizsgál a CIB Bank hitelfelvételnél és mik az általános feltételek a folyószámlahitel, illetve az eseti hitelek esetén.</p> <p>Részletesen bemutatom a CIB kétfajta folyószámlahitelét, illetve emellett a kétfajta eseti hitelt is, amit a bank kínál.</p> <p>A későbbiek során teljes képet kapunk a vállalati hiteligénylés folyamatáról a bankfiók szemszögéből, ebben szó lesz a tárgyalásról, igénybefogadásról, előterjesztésről, döntésről, szerződéskötésről, a folyósításhoz szükséges dokumentumokról, ezek ellenőrzéséről, illetve a folyósításról.</p> <p>A bankfiók teljes bemutatása során áttérek a backofficeban, azaz a háttérmunkákkal foglalkozó kollégák munkájára, így teljes képet kapunk majd a nagyvállalati és a nagyobb KKV által igényelt hitelek menetéről. A Vállalati Hitelezési Operáció keretein belül bemutatok több hitelfajtát, például a refinanszírozott hiteleket, illetve a szindikált hiteleket és azt, hogy ezekkel a különleges típusokkal mik a teendők a háttérmunkában, hogyan kezeljük őket.</p> <p>Részletes bemutatásra kerül a Vállalati Hitelezési Operáció munkája, többek között a folyósítás folyamata, díjak levonása, hatályosítás, az első és többszörös folyósítás és a törlesztések.</p> <p>Szót ejtek a földhivatali határozatok megérkezéséről, feldolgozásáról, amiket az Operatív Fedezet Monitoring csinál a háttérben, illetve az irattározás menetéről külön a Széchenyi Kártya Program és az egyszerű eseti hitelek esetében is.</p> <p>Végezetül pedig érveket és ellenérveket sorakoztatok fel az online hiteligénylés fejlesztéséről, hogy milyen előnnyel, illetve hátránnyal járna, ha mindent online intézhetnének a cégek is.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Farkas Edit
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bank, bank- és hitelviszonyok, banki rendszerek, belső vállalati folyamatok, vállalati hitelezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:33
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet