Hays Hungary marketingeszközeinek és employer branding tevékenységének bemutatása

Kovács Dalma (2023) Hays Hungary marketingeszközeinek és employer branding tevékenységének bemutatása. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kovács Dalma_JLOL4Q_záródolgozat és beszámoló_TELJESEN VÉGLEGES.pdf] PDF
Kovács Dalma_JLOL4Q_záródolgozat és beszámoló_TELJESEN VÉGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 07..

Download (1MB)
[thumbnail of Kovács Dalma titkosítási kérelem_JLOL4Q_VÉGLEGES.pdf] PDF
Kovács Dalma titkosítási kérelem_JLOL4Q_VÉGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (419kB)
[thumbnail of Záródolgozati összefoglalás_Kovács Dalma_JLOL4Q.pdf] PDF
Záródolgozati összefoglalás_Kovács Dalma_JLOL4Q.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 07..

Download (324kB)
[thumbnail of Kovács Dalma.pdf] PDF
Kovács Dalma.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (133kB)
[thumbnail of Kovács Dalma - Záródolgozat bírálat.pdf] PDF
Kovács Dalma - Záródolgozat bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Záródolgozatomban általánosságban ejtettem szót a toborzó ügynökségek lehetséges marketingeszközeiről a teljesség igénye nélkül, hiszen külön-külön felölelhetne egy záródolgozatnyi mennyiségű információt az ismertetésük. Célkitűzésemnek azt jelöltem ki, hogy betekintést adjak egy toborzó ügynökség marketingeszközeibe és employer branding tevékenységébe, továbbá ezt kívántam párhuzamba vonni a Hays Hungary tevékenységével. Szemügyre kívántam venni, fenntartható-e mostani piacvezető pozíciója jelenlegi marketing aktivitásával. Azért választottam ezt a témát, mert fontosnak tartottam megvizsgálni a vállalat sikerében meghúzódó marketing és employer branding hátteret.&nbsp;</p><p>A témakört hagyományos/offline és online terület szerint mutattam be a strukturáltság miatt. Az offline terület kapcsán említést tettem a kiadványokról, reklámról, eseményekről vagy élményekről, belső és külső ajánlási programról, CSR tevékenységről, valamint személyes értékesítésről. Online témakör kapcsán pedig érintettem a webalapú hirdetési eszközök témakörét, mint a weboldal, display hirdetések, szponzoráció, szöveges hirdetések, keresőhirdetések, PR-cikkek, valamint a manapság kulcsfontosságú platformjáról a digitális marketingnek, ami nem más, mint a közösségi média platformok. Kétféle e-mail alapú online marketingeszközről ejtettem szót, az elektronikus direkt levélről, valamint a hírlevelekről. Ha már marketing és toborzó ügynökség, részleteztem a HR és a marketing közös területét, az employer brandinget. Külön szót ejtettem a témakör elemeiről és eszközeiről.&nbsp;</p><p>A tartalmi részben mindezen információkat vontam párhuzamba a Hays Hungary gyakorlati példáján keresztül, hogy miként jelenik meg ez a cég mindennapjaiban. Hagyományos témakörben (bár ahogy írtam, ezt ma már nehéz szétválasztani egymástól a gyakorlatban) informáltam az olvasót a vállalat Salary Guide Kiadványáról (iparáganként előforduló pozíciók bérszintjeiről ad átfogó tájékoztatást, valamint iparági trendekről számol be) és arról, hogy milyen marketingeszközöket ragad meg a vállalat, hogy ezt minél több személyhez eljuttassa (social media, bemutató rendezvény, személyes értékesítés, stb.).&nbsp;&nbsp;Részleteztem az állásbörzéken való megjelenésünket, megírtam az észrevételeim alapján felmerülő javaslataimat. Ezentúl a vállalat CSR tevékenységét és online jelenlétét vettem górcső alá. A végén pedig kitértem az employer branding tevékenységére.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Vályi-Nagy Károly
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: employer branding, HR, internetmarketing, marketing, marketingeszközök, marketingkommunikáció, marketingtevékenység, munkaerő toborzás, Munkáltatói márka, online marketing, szolgáltatásmarketing, toborzás, vállalati marketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:32
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet