A kontrolling rendszer létjogosultsága a Manitox Kft-nél

Csákány-Fodor Eszter (2023) A kontrolling rendszer létjogosultsága a Manitox Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Csákány-Fodor_Eszter_X9LSGR.pdf] PDF
Csákány-Fodor_Eszter_X9LSGR.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 07..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (273kB)
[thumbnail of SZTK_O_Csákány-Fodor_Eszter.pdf] PDF
SZTK_O_Csákány-Fodor_Eszter.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 07..

Download (335kB)
[thumbnail of SZTK_Csákány-Fodor Eszter_NK.pdf] PDF
SZTK_Csákány-Fodor Eszter_NK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (251kB)
[thumbnail of SZTK_B_Vasvenszki_Tibor.pdf] PDF
SZTK_B_Vasvenszki_Tibor.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (928kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban a gyors és naprakész információáramláshiánya elképzelhetetlen egy vállalatvezető számára. De vajon minden cég alegmodernebb vagy adott esetben a számára leghatékonyabb módszereket használjaa döntések előkészítésére? A szakdolgozatomban arra keresem a választ, hogy egytöbb mint 25 éve jól működő családi vállalkozásnál van e létjogosultsága akontrolling rendszer bevezetésének és működtetésének különös tekintettel ateljesítmény és költség kontrolling alkalmazási területeire. Kutatásommal a témában, fel szeretném hívni afelsővezetés figyelmét a kontrolling fontosságára, illetve be szeretném mutatnia kontrolling eszközök használatának pozitív hozadékát a tervezés, riportálásés a teljesítménymérés területein. Dolgozatomban kitérek a családi vállalkozásokjellemzőire és az alkalmazott kontrolling sajátosságaira. Bemutatom aválasztott cég, a Manitox Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató KorlátoltFelelősségű Társaság történetét, fejlődésének főbb mérföldköveit,telephelyeinek sajátosságait, valamint a hazai és nemzetközi piacon elfoglalthelyét. Azt kutatom, hogy van e cégnek stratégiája, történik e tervezés és haigen, milyen formában működik. Alkalmaznak e kontrollert vagy kontrollingrendszert.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Controlling szakközgazdász

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: családi vállalkozás, kontrolling bevezetése, kontrolling hiánya, kontrolling rendszer, menedzsment kontroll, műanyagipari cég, termelő vállalat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:31
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet