A toborzás és kiválasztás folyamata, a motiváció szerepe a Europ Assistance Magyarország Kft.-nél

Nyári Bianka (2023) A toborzás és kiválasztás folyamata, a motiváció szerepe a Europ Assistance Magyarország Kft.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Nyári_Bianka_2023záródolgozat.pdf] PDF
Nyári_Bianka_2023záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Zaró_dolgozati_összefoglaló_2023NyáriBianka.pdf] PDF
Zaró_dolgozati_összefoglaló_2023NyáriBianka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (210kB)
[thumbnail of Nyári_Bianka.pdf] PDF
Nyári_Bianka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (188kB)
[thumbnail of Nyári Bianka_értékelés.pdf] PDF
Nyári Bianka_értékelés.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Egy vállalat életének elengedetlenrésze az emberi erőforrás menedzsment. Egy szervezet sikeréhez és működéséheznagyban hozzájárul a munkavállalók minősége és a hatékony, eredményes munkavégzése,aminek biztosítása, leghatékonyabb megtalálása majd a kiválasztottmunkavállalók megtartása az emberi erőforrás menedzsmentnek az egyik legfőbbfeladata. A vállalat akkor működik nyereségesen, ha a munkakört olyan személytölti be, aki megfelelő tapasztalatokkal és képességekkel rendelkezik. Fontos,hogy az alkalmazottak elég motiváltak legyenek, hogy munkájukat örömmelvégezzék el, ha a munkavállaló örömét leli a munkájában, szívesebben fogdolgozni az adott helyen és nem akar majd munkahelyet váltani. Záródolgozatomtémájának azért is választottam ezt a témát, mert tudtam, hogy egy igen szélesés izgalmas témakör, valamint mindig is érdekel az emberi erőforrás menedzsmentmunkája, hiszen nagyon fontos szerepet játszanak egy vállalat működésében.Dolgozatomattematikákra felosztva ismertettem, ugyanis elsősorban szerettem volna bemutatnia vállalat, a menedzsment és az emberi erőforrás menedzsment meghatározását, azemberi erőforrás menedzsment tevékenységei közül kiemelni a munkaerő-ellátását,biztosítását azon belül a toborzás és kiválasztás folyamatát, melybenkifejtettem a belső- és külső toborzás módszereit. Lényegesnek tartottammegemlíteni a munkavállalók ösztönzését, bérezését, jutalmazását és amotivációs tényezőket. Valamint szerettem volna ezt egy adott cégen belül ismegvizsgálni, hogy ezek a folyamatok, hogyan működnek, érvényesülnek avalóságban. A vállalat, ahol sikerült megvizsgálni, hogy hogyan működik avalóságban az emberi erőforrás menedzsment munkája és, hogy mennyireelégedettek a munkavállalók az adott részlegen az a Budapesti székhelyű EuropAssistance Magyarország Kft. Dolgozatom legfőbb célja, hogy megvizsgáljam, hogya valóságban, hogyan működik a toborzás és kiválasztás folyamata, illetve, hogymilyen juttatásokat alkalmaz a cég, hogy motiválja a munkavállalóit. Arra akérdésre keresem a választ, hogy a részlegen belül, ahol a szakmaigyakorlatomat töltöttem mennyire elégedettek a munkájuk kapcsán amunkavállalók, melyben egy céges kutatási eredmény a segítségemre állt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: emberi erőforrás menedzsment, Europ Assistance Magyarország Kft., kiválasztás, ösztönzésmenedzsment, toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:30
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet