Logisztikai és beszerzési tevékenység bemutatása a Stadler Magyarország Kft-nél

Kovács István (2023) Logisztikai és beszerzési tevékenység bemutatása a Stadler Magyarország Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 05..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (202kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 05..

Download (157kB)
[thumbnail of Értékelőlap_ Kovács István záródolgozat.pdf] PDF
Értékelőlap_ Kovács István záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (163kB)
[thumbnail of Kovács István.pdf] PDF
Kovács István.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (229kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Záródolgozatom témájának a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft logisztikai és beszerzési tevékenységének bemutatását választottam. Már több éve dolgozom logisztikai, azon belül is beszerzési területen. Mivel a beszerzést a vállalati működés szempontjából kiemelkedő fontosságúnak tartom, és emellett erre van a legnagyobb rálátásom is a munkám során, lehetőségem volt, hogy minden beszerzési folyamatban eligazodjak. Úgy vélem a dolgozatomban a gyűjtött adatok révén rá tudtam világítani, hogy mennyire összetett folyamat tud lenni egy-egy beszerzés lebonyolítása. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire létfontosságú egy beszerzési részleg munkája és, hogy milyen következménnyel járhat ha rosszul teljesítenek.</p> <p>Záródolgozatomban a logisztika és beszerzés elméleti és gyakorlati vonatkozásai közötti szakadék felmérésére összpontosítottam, nevezetesen, hogy a szakirodalomban bemutatott elméletek mennyiben térnek el a gyakorlatban alkalmazott módszerektől. Ehhez az egyetemen szerzett ismereteimet és a munkám során tapasztaltakat hívtam segítségül.</p> <p>A tanulmány első felében az annak alapjául szolgáló szervezetet mutatom be, hogy részletes betekintést nyújthassak a vállalat felépítésébe és működésébe a dolgozat további megértésének érdekében. A továbbiakban rátértem a beszerzési logisztikára, annak aspektusait, céljait, megközelítéseit és minden ezekhez köthető részét bemutatva, mind a szakirodalmakra, mind az egyetemen tanultakra támaszkodva. Jelentős információk már itt is szerepelnek.</p> <p>A második felében a dolgozatnak magával a beszerzési logisztikával foglalkozom, általános áttekintést adok a folyamatok egyes összetevőiről. Ezután a Stadler Magyarország Kft-nél alkalmazott folyamatokat szemléltetem, így láthatóvá téve az elmélet és gyakorlat közötti hasonlóságokat, eltéréseket. A munkám során betekintést nyertem a raktári anyagkezelés folyamatába, ezzel kapcsolatban pedig utolsó lépésként egy általam hibásnak vélt lépésre tettem javaslatot. Kutatásom befejezését követően bemutatom az eredményeim összefoglalóját. </p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Erdősné Horváth Anikó
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszerzés, beszerzési tevékenység, logisztika, logisztikai szolgáltatások, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:29
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet