Logisztikai és beszerzési tevékenység bemutatása a Stadler Magyarország Kft-nél

Kovács István (2023) Logisztikai és beszerzési tevékenység bemutatása a Stadler Magyarország Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 05..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (202kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2043. Május 05..

Download (157kB)
[thumbnail of Értékelőlap_ Kovács István záródolgozat.pdf] PDF
Értékelőlap_ Kovács István záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (163kB)
[thumbnail of Kovács István.pdf] PDF
Kovács István.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (229kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatomtémájának a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft logisztikai ésbeszerzési tevékenységének bemutatását választottam. Már több éve dolgozomlogisztikai, azon belül is beszerzési területen. Mivel a beszerzést a vállalatiműködés szempontjából kiemelkedő fontosságúnak tartom, és emellett erre van alegnagyobb rálátásom is a munkám során, lehetőségem volt, hogy mindenbeszerzési folyamatban eligazodjak. Úgy vélem a dolgozatomban a gyűjtött adatokrévén rá tudtam világítani, hogy mennyire összetett folyamat tud lenni egy-egybeszerzés lebonyolítása. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyirelétfontosságú egy beszerzési részleg munkája és, hogy milyen következménnyeljárhat ha rosszul teljesítenek.Záródolgozatombana logisztika és beszerzés elméleti és gyakorlati vonatkozásai közötti szakadékfelmérésére összpontosítottam, nevezetesen, hogy a szakirodalomban bemutatottelméletek mennyiben térnek el a gyakorlatban alkalmazott módszerektől. Ehhez azegyetemen szerzett ismereteimet és a munkám során tapasztaltakat hívtamsegítségül.Atanulmány első felében az annak alapjául szolgáló szervezetet mutatom be, hogyrészletes betekintést nyújthassak a vállalat felépítésébe és működésébe a dolgozattovábbi megértésének érdekében. A továbbiakban rátértem a beszerzésilogisztikára, annak aspektusait, céljait, megközelítéseit és minden ezekhezköthető részét bemutatva, mind a szakirodalmakra, mind az egyetemen tanultakratámaszkodva. Jelentős információk már itt is szerepelnek.Amásodik felében a dolgozatnak magával a beszerzési logisztikával foglalkozom,általános áttekintést adok a folyamatok egyes összetevőiről. Ezután a StadlerMagyarország Kft-nél alkalmazott folyamatokat szemléltetem, így láthatóvá téveaz elmélet és gyakorlat közötti hasonlóságokat, eltéréseket. A munkám soránbetekintést nyertem a raktári anyagkezelés folyamatába, ezzel kapcsolatbanpedig utolsó lépésként egy általam hibásnak vélt lépésre tettem javaslatot. Kutatásombefejezését követően bemutatom az eredményeim összefoglalóját.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszerzés, beszerzési tevékenység, logisztika, logisztikai szolgáltatások, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:29
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet