Képzés és fejlesztés bemutatása a GfK Hungaria Kft.-nél

Fehér Zoltán József (2023) Képzés és fejlesztés bemutatása a GfK Hungaria Kft.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat (Fehér Zoltán József).pdf] PDF
Záródolgozat (Fehér Zoltán József).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 05..

Download (944kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (625kB)
[thumbnail of Záródolgozat összefoglaló ( Fehér Zoltán József).pdf] PDF
Záródolgozat összefoglaló ( Fehér Zoltán József).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 05..

Download (223kB)
[thumbnail of Fehér Zoltán József_FOSZK_bírálat_FLK.pdf] PDF
Fehér Zoltán József_FOSZK_bírálat_FLK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)
[thumbnail of Bírálat_Fehér_Zoltán_József.pdf] PDF
Bírálat_Fehér_Zoltán_József.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"><b>Összefoglalás</b></p><p dir="ltr" style="text-align:left;"><span style="font-size:1rem;">A záródolgozatom témáját tekintve a képzésre és fejlesztésre épül. Az elméleti ismereteket követően behatóbban is megvizsgálom azt, a GFK Hungária Kft. jóvoltából.&nbsp;</span></p><p dir="ltr" style="text-align:left;"><span style="font-size:1rem;">A dolgozatom első felében arra összpontosítok, hogy ismertessem az emberi erőforrás nélkülözhetetlenségét, súlyát a vállalatoknál. Majd kifejtem a képzés és fejlesztés alapjait, gondolok itt a definícióikra, rendszereikre, típusaikra és azok csoportosítási módjaira. Természetesen eközben sem megfeledkezve az emberi erőforrásról, az ő szerepükről, igényeikről és ösztönzési lehetőségeikről. Zárásként pedig a személyzetfejlesztés folyamatának lépéseit részletezem, hogy milyen előmunkálatok szükségesek, miképpen zajlik és hogyan értékelhető az.</span></p><p dir="ltr" style="text-align:left;"><span style="font-size:1rem;">&nbsp;A második rész alapját a GFK egyik menedzserétől interjúk által nyert adatok adták meg, és az elméleti keretet alapul véve dolgoztam fel azokat, így létrehozva a gyakorlati részt. Törekedtem arra, hogy hangsúlyozzam azokat az eltéréseket, ismertetőjegyeket, melyek a vállalat mindennapjait jellemzik, befolyásolják, avagy elősegítik annak működését. Lehetőségemhez mérten feltártam a vállalat rendszereinek, eszközeinek és módszereinek összes főbb aspektusát. Itt sem mellőzve az emberi erőforrás szerepét, hiszen érdekelt, hogy hogyan tekint rájuk a vállalat, milyen fejlődési lehetőségeket nyújt számukra és miképpen értékeli teljesítményüket, hatékonyságukat. Többek között még a munkavállalók döntési szabadságra is fény derült néhány esetben.&nbsp;</span></p><p dir="ltr" style="text-align:left;"><span style="font-size:1rem;">A végéhez közeledve néhány olyan tényezőre hívom fel a vállalkozás figyelmét, melyek pozitív hatással lennének a vállalat képzéseire és fejlesztéseire, ezáltal elősegítve a további sikeres működést.&nbsp;</span></p><p dir="ltr" style="text-align:left;"><span style="font-size:1rem;">Végül pedig a konklúziómban kiemelem azokat a főbb momentumokat, melyek az elméletben és a gyakorlatban ugyanúgy, hasonlóan vagy eltérően mutatkoztak meg.</span><br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hajdu Ákos
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: képzések, munkaerő képzés, munkakör-értékelés, személyzetfejlesztés, teljesítményértékelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:28
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet