A Richter Gedeon Nyrt. Belföldi tréner osztályának bemutatása, szoftverek, kommunikáció és adatmegosztás szempontból

Landek Zsolt (2023) A Richter Gedeon Nyrt. Belföldi tréner osztályának bemutatása, szoftverek, kommunikáció és adatmegosztás szempontból. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Landek Zsolt Záródolgozat.pdf] PDF
Landek Zsolt Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 02..

Download (949kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (306kB)
[thumbnail of Landek Zsolt Záródolgozat összefoglaló.pdf] PDF
Landek Zsolt Záródolgozat összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Május 02..

Download (157kB)
[thumbnail of Külső_konzulensi_bírálat.pdf] PDF
Külső_konzulensi_bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (719kB)
[thumbnail of Landek_Zsolt.pdf] PDF
Landek_Zsolt.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (133kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;">A záródolgozat a Richter Gedeon Nyrt. Belföldi tréner osztályáról végzett kutatást és elemzést tartalmazza szoftverek, IT kommunikáció és adatmegosztási szempontokból. A dolgozatban olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy Magyarország egyik legfontosabb gyógyszeripari vállalatának a tréner osztálya milyen innovatív szoftveres megoldásokat használ az információ technológiai szintérben. Emellett milyen megoldásokat alkalmaz az adattovábbításhoz és kommunikációhoz egyaránt. illetve, hogy miféle megoldásokkal igyekszik fejlődni a jövő munkavégzését tekintve. A kutatás során több szakirodalom is feldolgozásra került, amelyek segítenek abban, hogy rálátást nyerhessünk az egyes IT megoldások aktualitására, miféle módszerekkel léphet fel egy cég az adatmegosztási veszélyek ellen, vagy az adatok visszaélése ellen. Leírja, hogy a pandémia időszakától kezdődően, hogyan értékelődött a home office lehetősége a munkavállalók körében és milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal járhat. A Richter Gedeon Nyrt. Belföldi tréner osztálya nagy hangsúlyt fektet az információbiztonságra akár az alkalmazottak képzéséve különféle információbiztonsági kurzusok segítségével, hogy naprakészek legyenek az esetleges adatvédelmi problémák felmerülésekor. Az osztály a home office lehetőségét is támogatja és az ennek megfelelő biztonsági intézkedéseknek eleget tesz, mint például a VPN használata. Jelenleg kevés szoftver használnak ettől függetlenül ezek a szoftverek elegendőek ahhoz, hogy az orvoslátogatók képzését lebonyolítsák, és az egyes képzéseket nyilvántarthassak. Folyamatosan gondolkodnak új szoftverek bevezetésében legyen szó a képzéseket elősegítő szoftverekről vagy a kommunikáció és adatmegosztást biztosító szoftverekről. A Richter Gedeon Nyrt. informatikai infrastruktúrája legyen szó az IT támogatásról, adatvédelemről vagy kommunikációról, nagyon precíz és pontos. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a Belföldi tréner osztály rendelkezik hatékony IT infrastruktúrával és szilárd adatvédelmi stratégiával. Az alkalmazottak számára biztonságos és hatékony munkakörnyezetet biztosítanak, amely hozzájárul a cég eredményességéhez és a munkavállalók elégedettségéhez. Emellett újfajta szoftverek bevezetését is támogatják, ami a jövőre nézve egy fontos alapköve az innovációnak. Összességében, a kutatás segített megérteni az IT technológiák és az adatvédelem fontosságát egy vállalati környezetben, és bemutatta, hogy a megfelelő megoldások alkalmazása jelentős előnyökkel járhat mind a vállalat, mind a munkavállalók számára.<br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szabó Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatmegosztás, informatika, kommunikáció, szoftverek, vállalati informatika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:26
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet