Munkavállalói fejlődési és képzési lehetőségek vizsgálata egy nagyvállalat értelmezésében

Kázmér Roland Ákos (2023) Munkavállalói fejlődési és képzési lehetőségek vizsgálata egy nagyvállalat értelmezésében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kázmér Roland Ákos K6SGMZ.pdf] PDF
Kázmér Roland Ákos K6SGMZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (49kB)
[thumbnail of Szakdolgozati összefoglaló Kázmér Roland Ákos K6SGMZ.pdf] PDF
Szakdolgozati összefoglaló Kázmér Roland Ákos K6SGMZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 13..

Download (194kB)
[thumbnail of Kázmér Roland Ákos_bírálat_GM_FLK.pdf] PDF
Kázmér Roland Ákos_bírálat_GM_FLK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (181kB)
[thumbnail of Kázmér Roland Ákos_bírálat.pdf] PDF
Kázmér Roland Ákos_bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (177kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Szakdolgozatomban az általam választott téma részletes kifejtését és feldolgozását fogom elvégezni. A témaválasztásom alapvető oka az volt, hogy részletes képet kapjak a munkavállalói potenciák tárházáról a továbbképzéseket tekintve. Kifejezetten nagy érdeklődéssel fordulok a szellemi szektor fejlődési lehetőségei felé, hiszen jelen pillanatban pályakezdőként szeretnék biztos munkahelyet találni a gazdasági szektorban, ezzel párhuzamosan feltárom a képzési opciókat tekintve a fejlődési szempontok alapját, továbbá az ipszatív és a normatív mérésekkel kapcsolatosan is említéseket teszek. A hipotézisem megfogalmazása két pólusból tevődik össze. A diplomamunkámba egy empirikus kutatást ékelek be, amely két részre koncentrál. 2 mintás vizsgálatot végzek. A 2 minta a munkahelyemen dolgozók, továbbá egy kirendeltség körét alkotják. Kérdéseket teszek fel arról, hogy milyen lehetőségeket biztosít a munkáltatójuk a továbbképzésüket tekintve, továbbá, hogy élnek-e a lehetőséggel vagy sem. A kérdések között megjelenne a motiváció, mint jelző, valamint az egyéni és csoportorientáltság kérdésköre. Végül a munkavállalók idegen nyelv használatának kérdéskörét fogom röviden elemezni. A kutatásom válaszadását követően pontos képet fogok kapni az adott nagyvállalat munkavállalói fejlődési szintkülönbségekről, továbbá lehetőségem lesz készíteni egy diagramot a vállalat korfa megoszlását tekintve, illetve a nemek között is fogok kimutatásokat végezni. A hipotézis vizsgálatom során a következő kérdésekre szeretnék választ kapni, amelyeket statisztikai elemzési módszerekkel kívánok megválaszolni. Az első kérdésem a fizikai állománnyal lesz összefüggésben. Milyen egyéni továbbképzéseket igényel a fizikai réteg és milyen formában? A második kutatási kérdésem a HR szakmával kerül összefüggésbe. Milyen szerepet tölt be a HR szektor a munkavállalói továbbképzések tekintetében? Az utolsó kutatási kérdésem pedig a céggel lesz szoros kapcsolatban. Milyen továbbképzési formák érhetőek az MKIF vonatkozásában és mely intézményi formában kerülnek lebonyolításra? A kutatási kérdések megválaszolását a szakirodalmi feldolgozás és a munkahelyemen kiállított kérdőívek elemzésével kivitelezem. A reprezentativitás érdekében körülbelül 100 elemű mintát alkalmazok. A megkérdezettek a munkahelyen tevékenykedők körét alkotják, mind a Központ, mind pedig a gödöllői mérnökség vonatkoztatásában. A kérdőívek kiállítása online és offline formában egyaránt megtörténik, hiszen vannak olyan munkavállalók, akik nem rendelkeznek e-mail címmel, ezáltal az Ő megkérdezésük ugyanazon kérdőíveket tekintve papírformában történik. A kutatásomat 2023.04.11-től 2023.04.17-ig kiviteleztem.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Faragóné Lepp Katalin
Belső
Mestertanár; Vezetés és Emberi Erőforrás Fejlesztés Tanszék; PSZK
Szvicsek Katalin
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felnőttképzés, gazdasági hatékonyság vállalati, hazai nagyvállalatok, humánpolitika - munkaerő-gazdálkodás, munkavállaló
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jan. 24. 09:25
Utolsó módosítás: 2024. Jan. 24. 09:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet