Szabados Bettina (2016) Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakmai gyakorlatom során a The Grand szállodában azt tapasztaltam, hogy ebben az esetben viszont igen mélyen gyökerező alapokon áll a sztereotípia, és nyugodtan mondhatjuk, hogy tea nélkül aligha beszélhetünk angol származású emberről. A nap bármely pontján megkívánják a forró italt, legyen délután 5, vagy akár éjjel 11 óra, étkezés előtt, vagy netán a desszert után. Talán csak egyvalami létezik, ami még angolosabbnak mondható magánál a teánál. Ez pedig a tradicionális délutáni tea szertartása. Ebből több százat szolgáltam fel a fél év alatt, melyet Brightonban töltöttem, és már az első pár hét elteltével szembesültem vele, milyen nagy jelentősége van e szokásnak a mai napig Nagy-Britannia-szerte. Ezek a tapasztalatok keltették fel elsőként a figyelmemet, majd az érdeklődésemet a téma iránt.
Magyar cím
Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata
Angol cím
The traditional English afternoon tea's role in hospitality, as in The Grand Brighton and the potential in Hungary
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | tea, délutáni tea, angol, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, Brighton |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Bakos Katalin Mária |
Rekord készítés dátuma: | 2016. Ápr. 29. 11:35 |
Utolsó módosítás: | 2016. Júl. 04. 12:56 |
Actions (login required)
Tétel nézet |