Lueger Jessica Jennifer (2023) A gasztronómia és a média kapcsolata: a fine dining kulturális felértékelődése. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Lueger Jessica Jennifer Szakdolgozat 2023.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
KB_Leuger_Jessica_dolgozat_msz.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (210kB) |
|
PDF
Luegger Jessica.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (520kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom a gasztronómia témakörén belül, a finedining jelenség kulturális felértékelődését és médiareprezentációját vizsgálja.Kutatásom hipotézise, hogy a gasztronómiát és ezen belül a fine diningot sohanem látott mértékben érik külső hatások, a vendéglátóipari szféra képviselőinekpedig elsődleges feladata lépést tartani a jelenlegi helyzettel identitásukatmegőrizve. Elsődleges kutatási kérdésemarra irányul, hogy korunkban státusszimbólummá vált-e a gasztronómia? Illetvemilyen külső tényezők járultak ehhez hozzá? Célom eléréséhez kvalitatívkutatási módszert alkalmaztam, két szakértői mélyinterjú elemzésével, ahol azéttermi és az étteremkritikusi oldalt állítottam szembe. Célom a gasztronómia ésa fine dining minél alaposabb bemutatása és vizsgálata volt, illetve a vizsgáltkérdések megválaszolása. Kutatásom végére hipotézisem beigazolódott és arra akövetkeztetésre jutottam, hogy a fine dining gasztro-kulturális jelenség aközösségi média széleskörű elterjedésének következtében felértékelődött.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fine dining, gasztronómia, gasztrotörténet, kommunikáció, közösségi média |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Szep. 07. 14:32 |
Utolsó módosítás: | 2023. Szep. 07. 14:32 |
Actions (login required)
Tétel nézet |