Vásárlás reklám nélkül, avagy mi a ZARA üzleti sikerének titka?

Berta Sára Boglárka (2023) Vásárlás reklám nélkül, avagy mi a ZARA üzleti sikerének titka? Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of ZARA.pdf] PDF
ZARA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (781kB)
[thumbnail of Biralat_Berta_Sara.pdf] PDF
Biralat_Berta_Sara.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (218kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatom központjában a ZARA áll. Szakmai gyakorlatom során, illetve vásárlásaim során többször is rácsodálkoztam, hogy ennek a franchisnak nincs klasszikus értelemben vett reklámja. </p> <p>A ZARA cég termékkínálatának jelentős része illeszkedik az érdeklődési körömbe, nem meglepő módon főként azok a termékek, melyeket hazai és külföldi influenszerek a közösségi médiában való megjelenéseikkel bujtatott módon, de mégiscsak reklámoznak. A ZARA ezt a trendet is meglovagolva alakítja kínálatának jelentős részét. Sok hazai fiatal követi ezt a trendet, így, mivel ez az én ízlésvilágomtól sem esik távol, rendszeres vásárlója lettem a ZARA-nak. </p> <p>Záródolgozatom témaválasztásánál ezen előzmények után szinte kötelező erővel fogalmazódott meg bennem, hogy a ZARA sikerének e dolgozat keretein belül utánajárjak.</p> <p>S, hogy mitől ilyen sikeres és népszerű a ZARA? Erre a kérdésre adok választ a következő oldalakon, melyben a kutatáson felül magam szerkesztette kérdőív segítségével a vásárlókat kérdeztem meg. Ezen felül több munkatársam is segített abban, hogy az eladáshelyen milyen eszközökkel is dolgozik a ZARA.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Harsányi Dávid
Belső
egyetemi docens; Marketing Tanszék; KKK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 7P modell, eladás - értékesítés, pozícionálás, ügyfélkapcsolati menedzsment, ügyfélorientált szolgáltatás(ok)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Szep. 07. 14:27
Utolsó módosítás: 2023. Szep. 07. 14:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet